Rafting pe Valea Cernei
O tură de rafting în apropierea Băilor Herculane îţi poate ridica nivelul de adrenalină şi te răcoreşte în zilele toride. În plus, zona oferă mai multe atracţii turistice, pe lângă cunoscuta staţiune balneo-climaterică cu ape termale şi izvoare minerale.
Pentru familii, există şi variante mai potolite, de caiac şi canoe pe lacul de acumulare de la Herculane sau Cheile Ţăsnei. În plus, în zonă se poate practica şi tirul cu arcul sau vizite la cascada Vânturătoarea.
Cu tiroliana la Braşov
Prins în sfori la 20 de metri deasupra pădurii este o variantă de petrecere a unui weekend aventuros. Traseele disponibile în parcul de aventuri de 2,5 ha din inima Braşovului sunt în număr de zece, cu grade diferite de dificultate, în funcţie de vârstă şi condiţie fizică. Cel mai greu este traseul negru, care se află la o înălţime de 20 de metri de sol.
Bungee jumping de pe Barajul Vidraru
Nu putem vorbi de sporturi extreme fără să menţionăm şi bungee jumping-ul. În cazul de faţă, cel mai popular (şi cel mai înalt) loc pentru această activitate este Barajul Vidraru, de 166 metri, de pe râul Argeş. Pe lângă peisajul spectaculos şi senzaţiile de nedescris simţite în momentului saltului, când ai impresia că te vei lovi de peretele de beton, zona oferă şi alte atracţii.
Paraşutism la Clinceni
Dacă bungee jumping nu vă satisface nevoia de adrenalină, puteţi face următorul pas: saltul cu paraşuta. La aerobaza de la Clinceni, lângă Bucureşti găsiţi o astfel de experienţă. Pentru începători, salturile se fac în tandem cu instructorii, de la înălţimea de 3.000 metri.
Scufundări printre epave la Marea Neagră
Dacă nici Capitala, nici muntele nu vă tentează, puteţi oricând încerca aventuri la scufundat în Marea Neagră. De la diguri şi meduze, până la epave scufundate, Marea Neagră oferă multe variante pentru scufundătorii pricepuţi sau chiar şi amatori.
În apele teritoriale româneşti au fost descoperite 22 de nave, dintre care două vechi de peste 2.000 de ani. Mai mult, în adâncuri au fost găsite şi scheletele a două avioane prăbuşite în al Doilea Război Mondial, dar şi trei submarine. Toate cele 27 de epave scufundate în largul litoralului românesc au fost descoperite de scafandri amatori, potrivit unui articol din Libertatea.