in

Ofertă bogată pentru turism de aventură în România: rafting, tiroliene, escaladă, zorbing, alpinism

Mountainbike, rafting pe apele Crişului Repede, alunecarea vijelioasă pe tiroliene, alpinism şi escaladă asistate de speologi sunt câteva dintre distracţiile pe care turiştii dornici de adrenalină le pot trăi pe meleaguri bihorene, anunță Agerpres

Judeţul Bihor este una din acele regiuni ale României care se pot considera binecuvântate din perspectiva frumuseţilor naturale, de la dealurile Oradiei, până pe vârful Bihorul (1.849 metri), oportunităţile care se deschid în faţa turiştilor amatori de aventură sunt pe cât de multe, pe atât de interesante.

Zonele carstice, cum e renumitul platou Padiş, sunt ideale pentru mountainbike ori drumeţii, dar sunt şi locuri de pornire în explorarea unor peşteri de o nebănuită frumuseţe. La Vadu Crişului, un grup de pasionaţi ai raftingului, Master Adventure, îi poartă pe turişti, cu bărci gonflabile sau caiace, pe apele uneori nărăvaşe ale Crişului Repede. Traseul clasic are circa 10 kilometri şi trece pe lângă mai multe obiective turistice din zonă precum Cascada de la Vadu Crişului sau peşterile din Defileul Crişului Repede.

Echipa pune la dispoziţia doritorilor şi alte activităţi care-i vor umple de adrenalină: canioning, zorbing, alpinism şi escaladă... Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă a pus recent în circuitul turistic două din cele mai frumoase peşteri ale Bihorului: Peştera cu Cristale din Mina Farcu şi Peştera Meziad. Acolo, amatorii de aventură au şansa de a-şi pune curajul la încercare cu cele două tiroliene aflate imediat lângă zona de acces în peşteri. ‘Zborul’ pe cablu este o experienţă de neuitat.

Apuseni Experience şi Eco Transilvania sunt două mici afaceri care şi-au propus să trăiască din turism. Ghizii reuniţi aici organizează, de ani buni, ture (trekking) prin Munţii Apuseni, expediţii speologice, raiduri cu mountainbike-uri pe cărări de munte sau tabere montane pentru copii. Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă are şi el alpinişti şi speologi foarte pricepuţi care pot ghida turişti amatori de aventură prin peşterile bihorene sau pe traseele spectaculoase din Munţii Bihor.

Turele de alpinism şi escaladă sunt printre activităţile cel mai des solicitate de către turiştii ce apelează la serviciile Centrului, aceasta cu atât mai mult cu cât monitorii acestuia sunt alpinişti încercaţi în numeroase expediţii în ţară şi din străinătate.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cătuşe, cătuşe

Mort la locul de muncă, angajatorul italian: „Era prima zi, nici nu-l cunoșteam”