Dragostea nu are frontiere. Singurătatea, dar şi sărăcia le fac pe românce să se arunce în braţele unor străini, la rândul lor, în căutarea unui suflet-pereche.
Datele arată că în ultimii cinci ani, aproape 22.000 de femei din România s-au căsătorit cu bărbaţi din alte ţări. În spatele acestor poveşti avantajoase de ambele părţi rezistă şi o afacere. Multe agenţii matrimoniale au acum filiale în Occident. Mai mult, se estimează că peste 100.000 de străini ajung în România, anual, pentru femeile frumoase.
Rafael şi Cristina sunt un cuplu în devenire. El este din Italia, ea din România. Pentru că nu au reuşit să îşi găsească singuri perechea, s-au înscris în baza de date a unei agenţii matrimoniale româneşti cu filiala la Roma.
În această vară s-au văzut, iar Rafael a hotărât că ea este aleasa. “O iubesc mult, este o persoană gentilă, caldă. Vreau s-o aduc în Italia, să îmi cunoască familia. Nu pot să îi ofer prea multe pentru că nu sunt bogat. Eu lucrez, am o casă normală, nu am bogăţie”, spune Rafael. Pe Cristina, care în ţară lucrează ca secretară, nu avuţia italianului a atras-o, ci tandreţea acestuia. “El va veni de Revelion şi ne vom petrece sărbătorile de iarnă şi sfârşitul de an împreună, urmând ca anul viitor să plec în Italia”, povesteşte Cristina.
La fel de norocos se declară şi Klaus, un neamţ care tot prin intermediul unei agenţii matrimoniale româneşti, dar cu filiala în Germania, şi-a cunoscut partenera. Se numeşte Valentina, are 35 de ani şi este din Petroşani. De curând, cei doi s-au întâlnit pentru prima dată şi speră să rămână împreună. Klaus este însă conştient că cei doi copii ai săi şi un divort la activ l-ar putea depuncta.
Un cuplu reuşit înseamnă bani şi pentru agenţie. Nu există comision mai mic de 1.000 de lei. Să nu uitam că fiecare străin îndragostit de o româncă înseamnă fonduri în plus în visteria noastră.
15% din turiştii străini vin în România “pentru prietene”: italienii, pe primul loc
Datele arată că într-o singura zi în România un turist cheltuieşte între 150 şi 170 de euro. Pe de altă parte, statisticienii confirmă în medie 4.400 de căsătorii legalizate pe an. Româncele se marită, în general, cu cetăţeni din Germania, Italia, Moldova, Ungaria, Franţa şi Elveţia.