Fragment de ADN din coronavirus patentat cu trei ani înainte de pandemie: În cel mai recent studiu publicat în jurnalul internațional Frontiers in Virology și preluat de Daily Mail, cercetătorii au comparat compoziția Covid cu milioane de proteine secvențiate pe o bază de date online.
Studiul ridică suspiciuni suplimentare cu privire la posibilitatea ca Covid să fi fost creat în laborator.
Material genetic din coronavirus, patentat de moderna cu 3 ani înainte de pandemie
Acest lucru se datorează faptului că oamenii de știință au găsit materialul genetic din proprietatea companiei Moderna în proteina spike a virusului. Aspectul interesant? Acest fragment de ADN corespunde secvenței brevetată de Moderna (unul dintre principalii producători ai vaccinului) cu mult TREI ANI înainte de izbucnirea pandemiei.
A fost descoperit la locul unic de scindare a furinei SARS-CoV-2, partea care îl face atât de bun în infectarea oamenilor și îl separă de alte coronavirusuri. Facilitatea de răspândire a fost unul dintre punctele focale ale dezbaterii privind originea virusului.
O șansă din trei trilioane
Daily Mail explică faptul că echipa internațională de cercetători sugerează că este posibil ca virusul să fi suferit mutații pentru a avea loc un clivaj a furinei în timpul experimentelor pe celule umane într-un laborator.
Ei susțin că există o șansă de una din trei trilioane ca secvența Moderna să apară aleatoriu prin evoluția naturală.
Ei susțin că există o șansă de una din trei trilioane ca secvența Moderna să apară aleatoriu prin evoluția naturală.
Virusul este format din 30.000 de litere de cod genetic care poartă informațiile de care are nevoie pentru a se răspândi, cunoscute sub numele de nucleotide.
Este singurul coronavirus de acest tip care poartă 12 litere unice care permit ca proteinele sale să fie activate de o enzimă comună numită furină, permițându-i să se răspândească ușor între celulele umane.
Analiza genomului original Covid a constatat că virusul împărtășește o secvență specifică de 19 litere cu o secțiune genetică deținută de Moderna.
Brevet depus în 2016
După cum explică Daily Mail, compania farmaceutică cu sediul în SUA a depus brevetul în februarie 2016, ca parte a diviziei sale de cercetare a cancerului, potrivit înregistrărilor.
Secvența patentată face parte dintr-o genă numită MSH3 despre care se știe că afectează modul în care celulele deteriorate se repară în organism.
Oamenii de știință au evidențiat această cale ca o țintă potențială pentru noile tratamente pentru cancer.
Originea Covid
Dovezile circumstanțiale au ridicat de mult timp semne de întrebare cu privire la originea Covid și legătura acestuia cu Institutul de Virologie din Wuhan.
Se știa că unitatea efectuează experimente pe tulpini de coronavirus de lilieci similare cu cea responsabilă de pandemie. China a insistat curând și adesea că virusul nu a scăpat din laborator, argumentând că încrucișarea cu oamenii trebuie să fi avut loc într-o „piață umedă” din Wuhan care vindea animale vii.
Într-un e-mail trimis șefilor americani de sănătate, doctorii Anthony Fauci și doctorul Francis Collins, Sir Jeremy a spus că este posibil ca Covid să fi evoluat dintr-un virus asemănător SARS în laborator.
Într -un interviu publicat pentru Fox News, CEO-ul Moderna a recunoscut că „eroarea umană este întotdeauna posibilă…”. Dar vestea asta nu a interesat pe nimeni…