in

Italia, copii obezi și supraponderali, 41% joacă jocuri video, folosesc tablete și celulare mai mult de 2 ore pe zi

S-a diminuat cu 13% în 10 ani numărul copiilor obezi și supraponderali din Italia. Acestea sunt ultimele date relevate de Sistemul de Supraveghere promovat de Ministerul Sănătății. Cifrele, deși confirmă lenta, dar constanta diminuare a fenomenului – se explică – nu fac ca Italia să avanseze în clasamentul țărilor cu cea mai mare obezitate infantilă, după cum demonstrează raportul Childhood Obesity Surveillance Initiative privind Europa al Organizației Mondiale a Sănătății.

În rândul copiilor sunt foarte răspândite obiceiurile alimentare greșite, în ciuda unui consum mai mare de fructe și legume și a unui consum mai mic de băuturi dulci și carbogazoase.

”În Italia, 8% dintre copii sar peste micul dejun și 33% oricum consumă hrană neadecvată, dezechilibrată în termeni de carbohidrați și proteine, condiționând în mod negativ echilibrul caloric al celorlalte mese – explică Angela Spinelli, de la Centrul Național de Prevenție a Bolilor. La jumătatea dimineții, 53% iau o gustare prea abundentă și la masă 20% dintre părinți declară că fiii nu consumă zilnic fructe și legume, în timp ce 36% consumă zilnic băuturi dulci sau carbogazoase”.

O tendință negativă care se reflectă și asupra atitudinilor sportive și asupra sedentarismului micuților italieni. 23,5% dintre copii desfășoară jocuri de mișcare nu mai mult de o zi pe săptămână, 33,8% fac activitate fizică structurată nu mai mult de o zi pe săptămână și 18% nu au făcut activitate fizică în ziua anterioară studiului. În plus, numai un copil din 4 se duce la școală pe jos sau cu bicicleta. Atitudini care se înrădăcinează și mai mult din cauza utilizării incorecte a tehnologiilor: 44% au TV în cameră, 41% se uită la TV sau joacă jocuri video, folosesc tablete și celulare mai mult de 2 ore pe zi.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românca acuzată că ar fi înșelat cu 200.000 de euro bătrânul asistat se apără: ”A dorit să se răzbune pe nepoții săi, îl abandonaseră”

«Vreau banii mei munciți». Un român din Berlin se luptă de trei ani cu o firmă uriașă pentru a-și primi salariul