Menu
in

Beneficiile usturoiului, precauții și contraindicații

Consumat ca atare, tinctură sau pulbere, usturoiul este recomandat în guturai, răceli, arteroscreloză, boli reumatice, afecţiuni digestive, pneumopatii, gripă, bronşită cronică, astm, tuse, febră, hipertensiune, hipercolesterolemie, infecţii bacteriene, artroză, paraziţi intestinali, gută, meteorism abdominal, gastrite, diabet, şi tulburări de ritm cardac.

În afecţiuni externe se pot pune cataplasme cu usturoi sau comprese cu sirop din usturoi pentru tratarea piciorului de atler, candidozei vaginale, acneei, pitiriazisului, arsurilor, ulceraţiilor cutanate, abceselor tegumentare sau a verucilor vulgare.

Usturoi – precauţii şi contraindicaţii

Supradozajul sau consumul de usturoi de culoare galbenă sau încolţit cauzează vomă, arsuri gastrice, sindrom dispeptic, sângerări sau greţuri.

Consumul de usturoi este contraindicat mamelor care alăptează deoarece modifică gustul laptelui şi poate provoca colici bebelusului.

De asemenea, este contraindicat persoanelor cu intoleranţă digestivă la usturoi şi celor care iau medicamente anticoagulante.

Mirosul neplăcut de usturoi poate fi îndepărtat mestecând puţin pătrunjel, mărar, mentă, anason, fenicul, busuioc, coriandru sau ienupăr.

Usturoiul în cosmetică

Prin conţinutul bogat în seleniu, usturoiul redă elasticitatea pielii. De asemenea, se pot realiza măşti naturale de faţă din suc de usturoi şi miere de albine, care acţionează benefic pe un ten seboreic, cu tendinţă acneică, scrie csid.ro.

CITEȘTE ȘI:

Știți de ce e bine să mâncați ouă dimineața? Iată cum recomandă nutriționiștii să le preparați

INCREDIBIL! Ce se întâmplă la 15 minute după ce te laşi de fumat

Șase beneficii miraculoase ale consumului de miere

Iată cum tratăm, simplu şi eficient, astenia de primăvară

Este apa minerală sănătoasă sau nu? Iată cele 5 mituri

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version