Menu
in

De acum nu te vor mai hărțui băncile. Legea dării în plată a fost adoptată

Legea dării în plată a fost adoptată miercuri 13 aprilie de Camera Deputaţilor cu o majoritate de 207 voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi o abţinere.

Deputaţii au stabilit astfel că legea privind darea în plată nu se va aplica programului Prima Casă şi au majorat plafonul creditelor care intră sub incidenţa acestui act normativ de la 150.000 la 250.000 de euro.

De asemenea, deputaţii au stabilit că legea se va aplica şi celor care sunt în proces de executare silită.

Legea, aflată deja în faza reexaminării, va fi trimisă preşedintelui Klaus Iohannis spre promulgare. Singura cale de atac a legii ar mai fi contestarea ei la Curtea Constituţională.

Deputatul PNL Daniel Zamfir, inițiatorul legii, a declarat în plenul Camerei Deputaţilor că legea dării în plată nu a fost gândită ca o lege împotriva sistemului bancar, afirmând că proiectul îşi propune „să aducă un echilibru între clienţi şi bancă”.

Daniel Zamfir a susţinut că cei care sunt în nevoie, nu sunt doar oameni din categori defavorizate, ci şi cetăţeni activi care au chiar mai multe locuri de muncă, dar din cauza clauzelor abuzive nu îşi mai pot plăti ratele la bancă.

Daniel Zamfir a susţinut că plafonul de 250.000 de euro este discriminatoriu, însă, şi-a încurajat colegii să voteze legea în forma adoptată de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

Liderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu a declarat că legea dării în plată este „o lege cerută de cetăţeni”, afirmând că în forma propusă actul normativ creează „un echilibru între cetăţean, în calitate de împrumutat şi sistemul bancar, în calitate de finanţator, al multor activităţi din societatea românească”, scrie mediafax.ro.

CITEȘTE ȘI:

Sindicatele italiene, campanii în România contra riscului de exploatare: ”Cu tine, pentru tine, de la sindicat”

Vom avea Centre Comunitare în diaspora. Condiția de bază: cel puțin 5.000 de cetățeni români ÎNSCRIȘI

Cetăţenia italiană, reglementări importante: Ce venit este necesar şi cum se calculează?

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version