in

Panettone Battistero, făcut în România

Compania italiană Battistero S.p.A., producătorul celebrelor panettone Besana, va investi 50 milioane euro într-o unitate de producţie, în parcul industrial Tetarom III din Jucu, unde vor lucra, începând de anul viitor, peste 500 de oameni, potrivit Consiliului Judeţean Cluj.

Compania italiană Battistero S.p.A., producătorul celebrelor panettone Besana, va investi 50 mil. euro într-o unitate de producţie, în parcul industrial Tetarom III din Jucu, unde vor lucra, începând de anul viitor, peste 500 de oameni, potrivit Consiliului Judeţean Cluj. Pe lângă celebrul cozonac, italienii vor mai produce la Jucu biscuiţi şi alte produse de patiserie. Produsele Battistero de la Jucu vor fi comercilizate în Europa Centrală, Europa de Est şi în ţările nordice, iar personalul va fi instruit în Italia.

''Contractul se află în faza finală, urmând să fie semnat în luna noiembrie. Din septembrie 2013 va începe producţia în fabrica Battistero de la Jucu'', a declarat Horea Uioreanu, preşedintele CJ Cluj. Contractul pentru teren se semnează pentru o perioadă de 99 de ani, cu drept de cumpărare a acestuia. Pentru realizarea proiectului italienii au nevoie de 28 de hectare în parcul industrial de la Jucu, unde până anul trecut a funcţionat fabrica de telefoane Nokia.

În momentul de faţă există la Cluj o companiei înregistrată sub numele Battistero Bakery, încă din data de 13 august 2012. Compania Battistero S.p.A, cu sediul în Parma, Italia, a fost înfiinţată în anul 1957, fiind celebră pentru sortimentele de prăjituri produse. în anul 1993 Battistero a cumpărat faimosul brand Besana, panettone tradiţional din Milano.

Noua fabrică Battistero de la Jucu va avea patru linii de producţie, iar cifra de afaceri va ajunge la aproximativ 100 milioane euro în anul 2015, apreciază conducerea companiei italiene. Battistero a primit deja 40-50 de cereri pentru viitoarea fabrică de la Jucu, deşi contractual cu Consiliul Judeţean Cluj nu a fost încă semnat.

''Am ales Clujul pentru că este mult mai uşor, din această zonă, să distribuim marfa în Europa. Nu vom produce doar cozonaci la Jucu, vom mai fabrica biscuiţi, dar şi alte produse. Jucu va fi un centru de producţie foarte important pentru noi'' a spus Felice Moretti, proprietarul companiei Battistero.

Bosch şi De'Longhi, alţi investitori

Până în prezet, în parcul Tetarom III din Jucu şi-au anunţat intenţia de a investi şi germanii de la Bosch şi italienii de la De'Longhi. Bosch a demarat deja o investiţie de 77 milioane euro ce prevede construcţia unui centru de producţie pentru fabricarea şi dezvoltarea de unităţi electronice de comandă destinate industriei auto. Fabrica celor de la Bosch va fi dezvoltată pe o suprafaţă de 38.000 mp, iar producţia ar trebui să înceapă la mijlocul lui 2013, conform planurilor anunţate de Bosch. Mai mult, până la finalul anului următor, Bosch spune că va angaja la Jucu 340 de persoane, atât în producţie, cât şi în domeniul dezvoltării.

De asemenea, grupul italian De'Longhi, cel care a preluat halele Nokia de la Jucu, a demarat deja lucările pentru unitatea de aparate electrocasnice şi electronice pe care intenţionează să o dezvolte aici. Planurile De'Longhi sunt de a angaja între 600 şi 1.000 de oameni, când fabrica de la Jucu va funcţiona la capacitate maximă. Investiţia în dotările cu echipamente ale fabricii se ridică la 30 milioane euro.

Investiţiile companiilor De'Longhi, Bosch şi Battistero la Jucu ar putea echilibra piaţa muncii din zonă, grav afectată după plecarea Nokia. Grupul finlandez Nokia a decis, la finele lunii septembrie 2011, să închidă fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor. În urma plecării Nokia, un număr total de 2.200 angajaţi şi-au pierdut locurile de muncă. Grupul finlandez Nokia a început în luna februarie 2008 producţia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investiţia în fabrică ridicându-se la 60 milioane euro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

“Să nu afle mama cu ce mă ocup”- drama prostituatei românce arsă la Roma

Aderarea României la Schengen amânată de Germania, Olanda şi Belgia