Un desert simplu dar delicios, care se prepară mai ales iarna pentru că umple casa cu căldură şi aroma de scorţişoară. Merele coapte sunt un desert uşor de făcut şi rapid. Dacă ai musafiri, merele coapte pot fi cea mai bună alegere.
Ingrediente:
- Mere golden
- Nuci
- Zahăr(1 linguriţă/măr)
- Scorţişoară
- Miere de albine
Mod de preparare:
Merele se curăţa de sâmburi cu ajutorul unui cuţit cu lamă subţire sau cu un dispozitiv special. Merele trebuie să rămână întregi, cu o gaură în mijloc de pe o parte pe alta. Apoi se aşează într-un vas yena sau forme unice. Se dau la cuptor şi se ţin 30/40 de minute, până se moaie şi lasă zeamă. Timpul depinde de gustul fiecăruia, dacă vă plac mai moi se lăsă mai mult. Se servesc în castronele sau în farfuriuţe stropite cu sosul din tavă. Pentru că merele să fie parfumate şi mai gustoase, se poate turna în tavă de copt suc de mere sau suc de portocale. De asemenea se pot infinge in pulpa mărului bețișoare de scorțișoară. Pentru a crea un desert mai rafinat, după ce se răcesc, merele se pot desface în două şi în mijloc se poate pune o cupă de îngheţată de vanilie.
Recomandări:
Alegeți mere medii sau mari, potrivite pentru copt. Unul dintre cele mai mari avantaje ale merelor coapte constă în faptul că umplutura poate fi făcută dintr-o mulţime de ingrediente. Exista reţete cu mere umplute cu fructe confiate, coajă de portocală, ghimbir, fructe de pădure, bezele, stafide, coacăze, etc. Însă merele coapte clasice se fac cu zahăr şi nucă, la care se poate adăuga puţin unt. În loc de zahăr se foloseşte adesea miere. Pentru că merele să nu se lipească între ele în timpul coacerii şi pentru a preveni rostogolirea acestora, puteţi să le aşezați în tăviţe pentru brioşe sau cupcake-uri. În acest fel, merele stau fixate, la depărtare unele de altele.