Kristina Cepraga spune că, până acum, cea mai mare victorie a ei ca actriţă este faptul că a jucat teatru în Italia, într-o limbă pe care nu a studiat-o academic. Dar, tocmai această victorie atrage după sine şi un mare regret: “Probabil că mi-aş fi dorit să plec mai demult în Italia, probabil că mi-aş fi dorit să fi încep mai devreme cu filmul în România şi să câştig aceşti ani în care eu am muncit să dispar şi să reapar cu ceea ce îmi doresc să fac”.
Poveste de succes în Italia
“Eu am terminat actorie acum nouă ani, la clasa Cornel Todea – Victor Moldovan”, a spus Kristina Cepraga. Pentru că în România industria îi oferea prea puţine oportunităţi, actriţa s-a hotărât să plece în străinătate, unde să urmeze o şcoală de profil. Astfel, Kristina Cepraga a ajuns la Roma, unde a luat cursuri de limba italiană şi de actorie. “Voiam să joc, dar nu puteam să visez, pentru că eu făceam şcoală să învăţ italiana. După primul an de şcoală, am început să joc, mi-am luat un agent. Au început serialele de televiziune, care, spre deosebire de cele din România, au un sistem mai mult de film: mai puţine episoade, sunt filmate pe peliculă”, spune aceasta.
Kristina Cepraga mărturiseşte că prima ei probă în Italia a fost foarte bună şi pentru că a fost, oarecum, “inconştientă”. “De multe ori, când crezi că ţie nu ţi s-ar putea întâmpla lucrul ăsta, eşti nonşalant şi nu ai timp să te stresezi sau să te blochezi. Îmi aduc aminte că prima probă a fost pentru serialul “Carabinierii”. Ţin minte că eram cu directoarea de casting şi mi-a dat monologul. Era rolul unei fete din estul Europei, care e babysitter, e bătută, îşi pierde copilul. Mi-a dat textul, l-am citit şi am început să plâng de-adevăratelea, am zis că oricum nu am nimic de pierdut, am intrat complet în ceea ce mi-a cerut şi iată că m-au sunat a doua zi şi mi-au spus că sunt aleasă”, îşi aminteşte Kristina Cepraga.
“Dacă îţi doreşti ceva, poţi să faci”
Gianni Di Gregorio este cunoscut în special ca scenarist, iar filmul “Gianni şi femeile” este filmul lui de debut în regie, la vârsta de 60 de ani. Di Gregorio a fost încurajat să facă film de Matteo Garrone, regizorul filmului “Gomorra”, al cărui scenariu l-a semnat. “De la el am învăţat că un om rafinat din punct de vedere cultural, un artist, nu are nevoie de artificii să pară mai important decât este. E o persoană modestă, chiar foarte modestă şi disponibilă”, spune Cepraga, care şi-a amintiti că Di Gregorio este genul de artist care ţine cont de disponibilitatea actorilor.