Unii specialiști în înfrumusețare spun că de fiecare dată când prepari ceva de mâncare cu fructe sau legume, să îți aplici câteva bucăți și pe ten, fiindcă orice vine din natură nu poate avea decât beneficii. Deși pot exista și câteva excepții, în funcție de tipul nostru de ten, acest sfat este destul de adevărat.
Și fiindcă apar mereu studii care ne descurajează să folosim anumite produse cosmetice din cauza unor substanțe dăunătoare din compoziție, ne întoarcem la natură în speranța unor remedii pentru un ten sănătos și tânăr.
Ți-am pregătit 3 rețete de măști, pe care le poți prepara singură cu ingrediente la îndemână, scrie doc.ro.
Mască pentru curățare
Ai nevoie de: un castravete mic, 2 lingurițe de suc de lămâie și 2 linguri de fulgi de ovăz
Cum o prepari: pasează castravetele până se tranformă într-o pastă suculentă, adaugă sucul de lămâie și fulgii de ovaz și amestecă până când se omogenizează.
Cum o aplici și ce efecte are: Stai cu fața într-o baie de aburi timp de 5 minute, apoi aplică masca într-un strat subțire. Masează ușor ca să simți efectul abraziv al ovăzului și lasă amestecul pe față timp de 10 minute. Apoi clătește cu apă călduță din abundență și aplică o cremă hidratantă.
Castavetele și lămâia vor curăța tenul în profunzime, calmând acneea, coșurile și punctele negre. Fulgii de ovăz, deși se vor înmuia puțin în suc, vor avea un rol ușor abraziv, eliminând celulele moarte de la suprafața pielii.
Mască pentru tonifiere și luminozitate
Ai nevoie de: o roșie mică, o felie de ananas proaspăt și 2 lingurițe de ceai verde concentrat
Cum o prepari: pasezi roșia fără coajă și felia de ananas, apoi amesteci pasta cu ceaiul verde.
Cum o aplici și ce efecte are: Masca se aplică pe fața deja curată, fie după o altă mască, cu efect de curățare, fie după folosirea unui produs cosmetic cu acest rol. Întinde pasta cu o spatulă sau cu degetele, în start uniform pe toată fața, fără să masezi sau sa insiști prin apăsare. Las-o să acționeze 10-15 minute.
Ceaiul verde va elimina toxinele de la suprafața pielii, în timp de roșia și ananasul vor stimula tegumentul să se regenereze, îi vor oferi un mix de vitamine și minerale, îl vor lăsa catifelat, luminos și uniform.
Mască pentru hidratare
Ai nevoie de: 2 linguri de miere de albine, ¼ de avocado și 2 lingurițe de ceai de gălbenele
Cum o prepari: Faci o pastă de avocado, la care adaugi mierea și ceaiul și amesteci până când se omogenizează perfect.
Cum o aplici și ce efecte are: Curăță tenul în profunzime înainte, clătește cu apă din abundență și usucă prin tamponare. Aplică masca cu miere, avocado și gălbenele, evitând zona ochilor. Stratul trebuie să fie uniform și destul de gros. Masca de hidratare acționează în 15-20 de minute, apoi o poți clăti cu apă călduță.
Combinația de miere, avocado și infuzie de gălbenele calmează iritațiile, hidratează în profunzime, reglează echilibrul dintre zona T și restul feței, iar în timp poate reduce ridurile.
Măștile pentru față, inidferent de tipul lor, trebuie aplicate cel puțin o dată pe săptămână. Deși ingredientele sunt naturale, pentru a evita eventuale reacții alergice sau iritații cauzate de unul dintre ingrediente, aplică masca prima dată pe o porțiune mică de față. Dacă nu apar simptome locale neplăcute, o poți folosi cu încredere pe tot tenul.
CITEȘTE ȘI:
Fii vedeta petrecerilor de vară. Iată cum
Cum îți îngrijești tenul în vacanță
Cinci greșeli pe care le faci atunci când cumperi un costum de baie
Vrei să fii irezistibilă? Iată coafurile de care sunt extrem de atrași bărbații
Vrei un machiaj de vedetă? Învaţă să te machiezi corect în 8 paşi!