in

Vinitaly, festivalul vinului la Verona, 22-25 martie. România, prezență importantă

Verona, orașul italian pe care Shakespeare l-a transformat în scena iubirii dintre Romeo și Julieta, este totodată sediul unuia dintre cele mai importante festivaluri ale vinului desfășurate în Italia. Vinitaly, scrie Agerpres, aflat la cea de-a 49-a ediție, va primi, între 22 și 25 martie, specialiști și iubitori ai vinului și ai unor băuturi care și-au făcut loc încetul cu încetul în acest salon. În fiecare an, numeroși turiști merg la Verona, motivați, printre altele, de dorința de a degusta o selecție din cele mai bune vinuri.


Anul trecut, desfășurat la Verona în perioada 27-31 martie, concursul internațional Vinitaly a înregistrat 3000 de vinuri din 30 de țări participante de pe 4 continente iar din România au participat mai mult de 10 producători.

Cel mai remarcabil rezultat este obținerea de către vinul de Murfatlar 3 Hectare Chardonnay din producția anului 2012 a Marii Medalii de Aur (Gran Medaglia D’Oro) la secțiunea vinurilor albe.

Vinul licoros Lacrima lui Ovidiu — cel mai medaliat vin romanesc în concursuri internaționale, a obtinut medalia de Bronz la categoria vinurilor licoroase albe.

Murfatlar Romania a mai obținut distincția Gran Menzione pentru următoarele vinuri din gama Crama Atelier: Sable Noble Sauvignon Blanc&Chardonnay&Pinot Gris 2013, Arezan Feteasca Neagra 2011, Leat 6500 Cabernet Sauvignon & Feteasca Neagra Roze 2013, Arezan Feteasca Neagra Roze 2013.

Producătorul Viile Budureasca SRL Dealu Mare a primit 3 distincții Gran Menzione pentru Tamaioasa Romaneasca 2013, Origini Cabernet Sauvignon 2011 și Rose 20213.

Gran Menzione au obținut Fine Wine SRL Buzau pentru Feteasca Neagra 2011, Jidvei SRL pentru Maria Pinot Gris 2011 si Casa Panciu Feteasca Neagra 2012—producător SC Natura SRL Vrancea.


România, s-a clasat printre cele mai importante 3 țări vinicole. Încununarea acestor rezultate la Vinitaly a constituit-o Premiul Special pe Națiuni pentru România pe care l-a primit pentru vinurile Murfatlar Romania. Conform regulamentului, Premiul Special pe Națiuni este obținut de țara cu cel putin 10 producători participanți, pentru producătorul care înregistrează cel mai mare punctaj cumulat acordat de către juriu la cele mai apreciate trei vinuri.

Premiul Special pe Națiuni obținut de vinurile Murfatlar au adus României o recunoaștere mondială asemenea Germaniei și Italiei, care și ele au primit acest premiu.

Concursul Vinitaly este cel mai exigent concurs, la acesta se acordă cel mai mic număr de medalii dintre toate competițiile internaționale de profil, vinurile care au obținut punctajul pentru medalii sunt reevaluate de către o comisie, iar în final comisia acorda o singură medalie de aur, argint și bronz pentru fiecare categorie și o Mare medalie de aur pe secțiune.

Vinul 3 Hectare Chardonnay 2012 care a obținut Marea Medalie de Aur poate fi găsit în comerț fiind îmbuteliat în două tranșe în anul 2013 și în luna martie 2014.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Scenă apocaliptică după o explozie la Trieste, doi români cercetaţi

Bari, agresiune xenofobă la şcoală. Două fetiţe românce agresate din cauza naţionalităţii