in

Românii din Italia declară în medie venituri de 9.100 de euro pe an

În Italia un străin din doi declară la fisc mai puţin de 10.000 de euro pe an, iar venitul mediu declarat al străinilor este de 12.481 euro, cu 7.367 euro mai puţin decât cel declarat de italieni.

Ţara de unde provin cei mai mulţi contribuabili străini este România, cu 18,1%. Românii declară în medie 9.100 de euro pe an.

Acestea sunt câteva date din studiul realizat de Fundaţia Leone Moressa care, anticipând o parte din conţinutul celui de-al Doilea Raport asupra Economiei Imigraţiei care va fi prezentat în octombrie la Veneţia, a analizat declaraţiile de venituri ale persoanelor fizice în baza ţării de naştere, pentru anul 2010, furnizate de Ministerul de Finanţe.

41,6 miliarde de euro este venitul complexiv declarat de aproape 3,4 milioane de contribuabili născuţi în străinătate. În termeni procentuali, ei reprezintă 8,2% din totalul contribuabililor şi declară 5,3% din întregul venit naţional.

Firmele imigranţilor produc 5,5,% din PIB-ul Italiei

Femeile declară în medie sub 10.000 de euro, faţă de 14.000, cât declară îm medie bărbaţii străini. Femeile reprezintă 42,2% din contribuabilii din străinăta.

86,4% dintre străini declară venituri din muncă dependentă, în timp ce doar 19,2% completează şi secţiunea formularului referitoare la terenuri şi clădiri (la această secţiune fac declaraţii 84,8% dintre italieni).

În medie, pentru munca dependentă, străinii declară 12.260 euro, cu aproape 6 mii de euro mai puţin decât italienii.

Jumătate dintre contribuabilii născuţi în străinătate declară sub 10.000 de euro, în timp ce la italieni, procentul este la această categorie de 33,8%.

Ţara de unde provin cei mai mulţi contribuabili străini este România, cu 18,1%, urmează Albania şi Maroc. Românii declară în medie 9.100 de euro pe an, în timp ce albanezii 11.900 euro, iar marocanii 10.720 euro.




Cei mai mulţi contribuabili născuţi în străinătate se află în Nord, 20% în Lombardia, apoi Veneto (11,1%), Emilia Romagna (10,8%) şi Lazio (10,5%).

“Cuantificarea contribuabililor străini şi a veniturilor declarate de ei – afirmă cercetătorii de la Fundaţia Leone Moressa – permite confirmarea, încă o dată, a faptului că străinii sunt, şi cu toate probabilităţile vor continua să fie, o parte importantă a structurii economice a ţării noastre. Am putea avea o contribuţie mai mare de la aceştia, dacă munca subterană ar fi regularizată, în beneficiul străinilor, dar şi a întregii colectivităţi.”

Descarcă AICI comunicatul Fundaţiei Leone Moressa

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dintr-o tabără de romi în Franţa, a ajuns studentă la Sorbona

Victor Ponta: „Urmează atacuri, calomnii şi dosare!”