Italianul și soția lui româncă se credeau stăpâni de sclavi, la ferma lor din Albignasego, în provincia Padova. Îi exploatau și îi chinuiau fără milă. Walter Tresoldi, 49 de ani și soția sa, Fănica Hodorogea, 48 de ani, au respins toate acuzațiile, dar au fost arestați. Carabinierii din Abano terme au pus în executare un mandat de arestare emis de Tribunalul din Padova împotriva lor, dispunând și sechestrul a 600.000 de euro. Potrivit acuzației, cuplul datorează 800.000 de euro la INPS, reprezentând 600.000 de euro de contribuții necontributive și 200.000 de euro de penalități. Walter Tresoldi facturează un milion și jumătate de euro pe an cu afacerile sale agricole.
Operațiunea „Exploatatori la kilometrul zero“, a fost inițiată după o serie de controale pe teren, descoperindu-se infracțiuni de intermediere ilegală de forță de muncă și exploatare, vătămare corporală, favorizarea imigrației clandestine, neplata contribuțiilor de asigurări sociale și evaziune fiscală.
Proprietarul fermei de Albignasego și soția sa româncă, împreună cu un colaborator din Bangladesh, aveau o hală de prelucrare a legumelor (ceapă, napi, topinambur) unde foloseau străini fără permis de ședere, profitând de situația lor de ilegalitate și de nevoie.
Cea mai mare parte dintre muncitori erau din Bangladesh, dar și români și moldoveni, recrutați prin intermediari, apoi amenințați, intimidați, exploatați de cei trei, plătiți cu sume mai mici decât prevede legea, încalcând în mod repetat regulile privind timpul de lucru, perioadele de odihnă, de repaus săptămânal, concediu, privind siguranța și sănătatea la locul de muncă, impunând metode de supraveghere și situații de locuit degradante.
Un lucrător a suferit un accident, fiindu-i amputat degetul cel mare al piciorului stâng din cauza unei mașini de calibrat ceapa (străinul a fost mai târziu îndepărtat), un muncitor și-a tăiat mâna dreaptă, iar alți doi s-au rănit la picioare, rămânând absenți de la locul de muncă pentru ceva timp și nefiind remunerați.
Lucrătorii sufereau violențe (lăzi aruncate în ei, pumni, picioare) din parte femeii, care avea sarcina de a organiza și de supraveghea timpul de lucru în hală și pe câmpuri, peste 12 ore pe zi (dar investigațiile au arătat că unii muncitori au fost forțați să lucreze chiar 16-20 de ore pe zi), fără echipament adecvat și fără a putea lua vacanțe plătite sau perioade de boală. După primele inspecții, pentru „pedepsire” muncitorii au fost duși la câmp la temperaturi apropiate de zero grade.