“Într-un stat în care legalităţii i se dă atenţia justă după prima dată nu ar mai fi existat celelalte 33. Din păcate din această poveste de nefericit record reiese o realitate diferită, care frizează nepedpsirea, şi puţin contează că este vorba de aşanumitele “mici infracţiuni””.
“Suntem în faţa – subliniază Zaia – unui exemplu impresionant al unui fenomen care din păcate este foarte răspândit. Numim chiar şi furtul şi furtul din magazine “mici infracţiuni” – adaugă – însă sunt infracţiuni şi, dincolo de valoarea economică a fiecărui episod în parte, determină o alarmă socială crescândă în rândul persoanelor, care nu se mai simt sigure nici măcar pe timpul activităţilor zilnice foarte normale, şi daune importante magazinelor afectate”.
“Legea actuală este neputincioasă? – încheie Zaia – atunci să se schimbe şi în sfârşit să se dea prioritate apărării dreptului sfânt la siguranţă a persoanelor de bine în locul unei de acum intolerabile atitudini de garantare pentru persoanele care comit infracţiuni”.