Menu
in

Facebook, cele 11 lucruri de șters imediat de pe profilul tău. Iată care sunt și de ce să le ștergi

Cu peste un miliard și jumătate de utilizatori, Facebook a devenit unul dintre cele mai puternice mijloace de comunicare dar și instrument cu ajutorul căruia se pot obține cu ușurință o serie de informații personale.

Din acest motiv trebuie să fiți atenți la alegerea datelor personale pe care doriți să le publicați pe rețeaua de socializare. Iată 11 informații personale pe care ar fi mai bine să le evaluați cu mai multă atenție:

1. Data nașterii – Element prin care, împreună cu numele și adresa, un rău-intenționat ar putea mai mult sau mai puțin ușor să încerce să aibă acces la date financiare sau la conturi personale de diferite tipuri.

2. Numărul de telefon – În cea mai bună dintre ipoteze v-ar putea suna un admirator educat. În cel mai rău caz, un obsedat.

3. Mare parte a ”Prietenilor” – Robert Dunbar, profesor de Psihologie la Oxford a evidențiat că fiecare persoană poate menține aproximativ 150 de relații stabile.

4. Fotografii cu copiii sau familia – Victoria Nash, directoare a Oxford Internet Institute, s-a întrebat în această privință: ”Ce informație despre sine ar vrea un copil să găsească peste câțiva ani online?”

5. Indicarea școlii la care învață copiii – Ultimul lucru pe care l-ar vrea cineva este să dea posibilitate unor rău-intenționați (pedofili, obsedați etc) să descopere unde merg cei mici la școală.

6. Geolocalizare – Activarea serviciilor privind poziționarea pe Facebook (pe dispozitive mobile Android sau iOS) permite celor care știu să le citească să știe unde sunteți la un anumit moment.

7. Șeful printre ”Prieteni” – Chiar dacă setările pot fi personalizate, accesul șefului le informațiile tale nu este o idee deloc bună.

8. Taggarea locației – Nu uitați că spunând unde sunteți înseamnă că spuneți ”nu sunt acasă”. Ați putea fi ținta hoților!

9. Să spuneți că sunteți (și unde) în vacanță – Cei care sunt jefuiți când sunt în vacanță se poate să nu fie despăgubiți de asigurări dacă au publicat planul plecării pe rețelele de socializare.

10. Situația sentimentală – Dacă doriți să vă manifestați bucuria pentru o nouă relație, nu o faceți pe Facebook. Și dacă sunteți părăsiți, să vă schimbați statusul din ”logodit” în ”singur” cu siguranță nu vă va face să vă simțiți mai bine.

11. Datele cardului bancar – Niciodată nu este o idee bună să le publicați. Puteți rămâne fără bani în cont.

CITEȘTE ȘI:

Închisă pentru fotografiile de pe Facebook, Doina Matei revine în semilibertate

Român din Italia, și-a anunțat sinuciderea pe Facebook: ”Vreau să termin cu viața”

Leghist pe Facebook: „Ce-i arunci unui ţigan care se îneacă? Soţia şi copiii”

Ceartă între ”badante” românce, de la jigniri pe Facebook, la agresiune

„Cerșim și să ne umilim pentru o pâine prin Anglia, Italia și Spania”, scrisoarea din diaspora care i-a cucerit pe patrioţii de facebook

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version