Paștele presupune atât de multe pregătiri, încât de multe ori uităm să ne bucurăm în momentele cu adevărat importante: când stăm la masă cu cei dragi. Pe lângă preparatele savuroase, glume și povestiri, modul în care este decorată masa poate potența o atmosferă veselă, relaxată și plină de optimism.
Așadar, uită de decorațiunile clasice cu mieluți, pui și coșuri! Îți oferim câteva idei pentru o masă de Paști modernă și veselă, care îți va uimi toți invitații. Ai curaj și folosește culori vii
Foarte mulți români vopsesc ouăle roșii, iar aranjamentul mesei se limitează la 2-3 culori: alb, roșu, eventual galben sau verde. Joacă-te anul acesta și cu nuanțte mai puțin comune, atât în ceea ce privește ouăle, cât și vesela, șervețelele sau decorațiunile.
Ca să nu investești într-un set nou de farfurii, poți „condimenta” vizual masa cu bucățele de materiale, lumănări colorate, pietricele și orice ai la îndemână prin casă sau grădină. Renunță la fața de masă albă Fața de masă albă este atât de obișnuită, încât invitații tăi vor fi surprinși plăcut dacă o vei înlocui cu una albastră, de exemplu. Poți găsi în magazine și fețe de masă pentru un buget mai redus, mai ales că fiind pentru ocazii speciale, materialul nu trebuie să reziste la spălări repetate cum se întâmplă cu cele folosite zilnic. Îți recomandăm să alegi un model simplu, eventual o singură culoare, fără prea multe decorațiuni, fiindcă acestea vor distrage atenția de la ce se află pe masă și pe platouri.
Personalizează farfuria fiecărui invitat
Nu așeza șervetul și tacâmurile lângă farfurie, ci creează un model simplu, prin care poți personaliza farfuria fiecărui invitat. Folosește șervețele cu diferite culori sau modele, flori, sfoară sau panglici. De exemplu, pe farfuriile doamnelor poți pune șervețele lila sau mov, cu flori albe ușor parfumate (frezie, lămâiță, lalea, etc.) iar pe farfuriile domnilor șervețele galbene cu un fir de plantă aromatică (busuioc uscat, roxmarin, etc.).
Decorează preparatele
Nu ne refeim doar la presărarea pătrunjelului peste ele, pentru un plus de culoare, ci la mai multă creativitate. Pe un platou mare, pune în mijloc tocănița de miel într-o formă rotundă, iar de jur împrejur, ca un inel, așează legumele care vor constutui garnitura. Sau așază feliile de drob tăiate deja pe un platou, iar în jurul lui așază câteva linguri de salată. Dacă ai copii la masă și suficientă imaginație, le poți pregăti și lor câteva farfurii speciale, jucându-te cu mâncărurile și ingredientele pentru a „desena” iepurași, morcovi, pui, ouă.
Ne-am plictisit cu toții de coșuri și trebuie să recunoști că uneori nici nu mai știi cum să le decorezi pentru a arăta…diferit.
Prezintă ouăle în suporturi inedite
Cum ar fi ca anul acesta să așezi ouăle în boluri de sticlă, sau în vaze cu gura largă? Le poți pune și pe platouri de sticlă, farfurii colorate sau, de ce nu, răspândite pe suprafața mesei, ca elemente decorative?
Nu uita de flori!
Florile sunt o modalitate excelentă de a decora masa, cu atât mai mult cu cât primăvara ne bucurăm de unele dintre cele mai frumoase și parfumate soiuri.
Ca buchetele și vazele sa nu ocupe mult loc pe masă și să împiedice astfel invitații să se privească unii pe alții, poți tăia cozile prea lungi, poți face buchețele mai mici și le poți pune în pahare transparente, în 3-4 locuri de pe masă. Așa te poți juca și cu parfumurile și culorile: pune narcise într-un pahar, frezii în altul și câteva lalele roșii sau galbene în mijlocul mesei.
(sursa: doc.ro)
CITEȘTE ȘI:
Aperitiv chec pentru masa de Paște
Miel cu sos de mentă, mâncare delicioasă din Cipru
Cum și cu ce vopsim ouăle de Paște?