Noile tehnologii și rețelele de socializare sunt instrumente incredibile care ne-au îmbogățit viețile. Unesc persoanele, scurtează distanțele și ne oferă un acces mai mare la noi cunoștințe.
Totuși, dintotdeauna se întâmplă ca un obiect oarecare, în mâna anumitor persoane, să primească o utilizare deosebită. Este cazul ”postatorilor” compulsivi de fotografii, fraze și gânduri.
Cine nu are un amic virtual care zilnic are nevoie să informeze privind ceea ce mănâncă, ce face, ce bea și unde se află (cu aplicațiile Facebook și Instagram care geolocalizează pozițiile prin GPS)? Persoanele afectate de această răspândită ”manie” astăzi pot să zâmbească. Motivul este explicat de un studiu englezesc publicat și de revista online Metro.
Cercetătorii explică faptul că ”utilizatorii mai activi pe rețelele de socializare, Instagram în special, ar putea fi mai fericiți decât cei care nu au mania de a posta fotografii personale privind activitățile cotidiene”.
Motivul se poate pune pe seama potențialei empatii care se creează între utilizatori la momentul în care un conținut postat este apreciat de ceilalți. În acest fel, atenția noastră se concentrează pe detalii pe care le trăim sau vedem și care am vrea să vorbească despre noi. Dacă explicația nu vă convinge, o puteți oricum considera o speranță, sau cel puțin o justificare, pentru selfie-urile făcute în baie sau pentru avalanșele de fotografii cu mâncăruri consumate de utilizatorii rețelelor de socializare.
CITEȘTE ȘI:
Facebook, cele 11 lucruri de șters imediat de pe profilul tău. Iată care sunt și de ce să le ștergi
Un italian predă româna pe internet: ”Buonă ziua, buonă seara”
Umberto Eco: «Rețelele de socializare dau cuvântul unor legiuni de imbecili»
Braconier român cu pistolul pe Facebook, ameninţă poliţia la Ferrara. Lega Nord cere expulzarea