Menu
in

William Brînză cere înfiinţarea unui organism italian care să protejeze drepturile “badantelor”

William Brînză, preşedintele comisiei comunităţilor de români din afara graniţelor ţării, s-a întâlnit, marţi, cu ambasadorul Republicii Italiene acreditat în România, Mario Cospito, context în care democrat-liberalul a mulţumit pentru susţinerea acordată românilor din Italia (cea mai numeroasă comunitate de străini rezidenţi în această ţară) şi a propus realizarea unui calendar comun de acţiuni având în vedere că 2012 este anul culturii româneşti în Italia, informează biroul de presă al deputatului.

Preşedintele comisiei comunităţilor de români din afara graniţelor ţării a mulţumit oficialului italian pentru susţinerea acordată românilor din Italia (cea mai numeroasă comunitate de străini rezidenţi în Italia, cu 968.576 de persoane dintr-un total de 4.570.317 de străini), subliniind necesitatea continuării cooperării la nivel regional şi european, sub semnul unui patrimoniu cultural comun.

Brînză: “Badantele românce acceptă să muncească la negru”

Totodată, William Brînză a reiterat aprecierile cu privire la recunoaşterea Bisericii Ortodoxe Române în Italia şi a evidenţiat necesitatea implicării active a autorităţilor, pentru sprijinirea angajatului român. "Badantele românce, din dorinţa de a-şi găsi un loc de muncă, acceptă să lucreze fără contract şi în această situaţie se creează cadrul propice pentru încălcarea drepturilor şi obligaţiilor impuse de lege. Prin urmare, vă propun să transmiteţi autorităţilor locale şi regionale să analizeze posibilitatea înfiinţării unui organism care să le protejeze, să le acorde consultanţă, să le apere, pe aceste femei", a arătat deputatul PDL.

De asemenea, acesta a adresat rugămintea ambasadorului italian să sprijine în continuare demersurile statului român ca restricţiile pe piaţa muncii italiene pentru români, să se ridice înainte de 31 decembrie 2013. "Aşa cum aţi subliniat şi dumneavoastră, românii sunt cetăţeni europeni şi trebuie să se bucure de aceleaşi drepturi ca italienii, spaniolii sau francezii", i-a transmis William Brînză diplomatului italian. Ambasadorul italian a punctat, la rândul său, faptul că numărul cetăţenilor români prezenţi în Peninsulă s-a dublat în ultimul an şi că economia italiană este puternic susţinută de angajaţii români.

Ambasadorul italian la Bucureşti a subliniat faptul că, pentru a veni în întîmpinarea românilor, în contextul în care Italia, ca şi România, se confruntă cu problema birocraţiei şi cu dificultăţi în adoptarea deciziilor la nivel local, a creat pe site-ul ambasadei italiene un link cu toată procedura necesară recunoaşterii titlurilor de studiu. Colaborarea în ceea ce priveşte mobilitatea lucrătorilor, cooperarea în zona Mării Negre, un obiectiv de natură să potenţeze parteneriatul strategic româno-italian, precum şi deschiderea de noi lectorate de limbă română în Italia şi de noi secţii bilingve în liceele din România, au fost alte teme de discuţie între oficialii români şi cei italieni.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version