Menu
in

Partidul Mișcarea Populară va avea o filială în Republica Moldova. Nicio declarație despre noi filiale în Diaspora

Astăzi, 23 iulie a avut loc lansarea oficială a Partidului Mișcarea Populară care urmează să fie condus până la primul congres de către deputatul Eugen Tomac. Pentru înființarea partidului, au fost strânse peste 50.000 de semnături. Simbolul acesteia este un măr în culorile verde și albastru.

La conferinta de presă, Eugen Tomac a fost încadrat de foștii pedeliști și actuali colegi de partid Teodor Baconschi, Adrian Papahagi și Cristian Predescu care, de altfel, fac parte din structura de conducere provizorie a noii formațiuni politice. În calitate de președinte interimar, Tomac a declarat că viitorul partid „este și va fi partenerul președintelui Traian Băsescu” iar prioritatea sunt alegerile europarlamentare din 2014.

Preşedintele interimar al formaţiunii, deputatul Eugen Tomac a mai declarat că Partidul Mişcarea Populară va avea o filială şi în Republica Moldova. „În mod cert, Partidul Mişcarea Populară va avea o filială în Republica Moldova pentru că, aşa cum am anunţat de la început, acordăm o atenţie sporită relaţiei cu Republica Moldova. Probabil în următoarea perioadă vom anunţa exact şi când se va înfiinţa filiala din Republica Moldova.”

„De altfel, noi avem în programul nostru, al PMP, un obiectiv foarte clar: milităm pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, pe principiul „două state, acelaşi popor”, a spus Tomac, în conferinţa de lansare a Partidului Mişcarea Populară.

Nicio referire la eventuale filiale în străinătate. Vasile Bob, ultimul secretar al filialei PDL Italia nu are semnale din partea foștilor colegi despre eventuale mișcări politice în Diaspora. ”Nu știu cât se poate vorbi acum despre trecerea unora dintre vechii activiști, la noua formațiune. Încă nu e clarificată situația PDL în afara țării. Filialele sunt practic inactive. Oficial voi cere în scris PDL-ului să-și clarifice poziția față de PDL Diaspora, să convoace adunarea generală a PDL Diaspora (dar nu la Bucuresti!) unde să se hotarască, prin vot, care va fi conducerea PDL Diaspora și ce viitor dorim să avem!…Oricum, cred că Mișcare Populară este varianta cea mai bună posibilă în acest joc de șah politic românesc.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version