in

Informare ACL Diaspora: Acreditarea observatorilor interni la alegerile Prezidențiale 2014

Pentru evitarea incidentelor din turul I de scrutin, ACL Diaspora aduce la cunoștința opiniei publice și a societății civile că acreditarea observatorilor interni propuşi de organizaţiile neguvernamentale din România, care doresc să asiste la operaţiunile electorale din ziua alegerilor în secţiile de votare din străinătate, va fi făcută de Biroul electoral nr. 48 pentru Secţiile de Votare din Străinătate.

În acest sens, ONG-urile din România care doresc acreditarea pe lângă Biroul electoral nr. 48 pentru Secţiile de Votare din Străinătate, vor depune la Biroul Electoral nr. 48 următoarele documente: o cerere de acreditare a observatorilor interni ai organizaţiei neguvernamentale din România la alegerile pentru preşedintele României din 2014, completată şi semnată de conducerea organizaţiei solicitante declaraţiile de neapartenenţă politică ale persoanelor propuse ca observatori interni cu condiția ca respectivul ONG să poată face dovada că îndeplineşte condiţiile prevăzute de art. 47, alin. (3) din Legea nr. 370/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, prin adeverinţa (în original sau copie) eliberată de Autoritatea Electorală Permanentă.

Solicitările pentru acreditare pot fi:

 

  • trimise prin e-mail la adresa [email protected],
  • trimise prin fax la: (+40)21 431 12 49
  • depuse direct la sediul Biroului electoral nr. 48 pentru Secţiile de Votare din Străinătate (Aleea Alexandru nr. 31, clădirea Eminescu, Sector, 1 Bucureşti).

 

Termenul până la care se pot trimite solicitări de acreditare este 10 noiembrie 2014, ora 24:00, cu 5 zile înaintea alegerilor.

Acreditările vor fi ridicate de la sediul Biroului electoral nr. 48 pentru Secţiile de Votare din Străinătate de către un reprezentant împuternicit în acest sens de organizaţia neguvernamentală care a solicitat acreditarea. Programul de eliberare a acreditărilor este de luni până vineri, între orele 10.00 și 16.00.

Pentru a putea consulta lista organizaţiilor neguvernamentale care au acreditat observatori interni la Biroul Electoral Nr.48 pentru Secţiile de Votare din Străinătate la alegerile pentru Preşedintele României din 2014, vă invităm să consultați siteul Ministerului Afacerilor Externe la următorul link: http://www.mae.ro/node/29405.

Informaţii suplimentare se pot obţine la Biroul electoral nr. 48 pentru Secţiile de Votare din Străinătate:

Telefon: 021. 431.17.45 / fax:021. 431.12.49
E-mail: [email protected]
www.mae.ro/prezidentiale-2014

7 noiembrie 2014
BIROUL DE PRESĂ AL ACL DIASPORA

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Duel Stanoevici – Tomac pe tema votului diasporei: „Nu am atribuţii în organizarea alegerilor” – „Nu ştiţi nici măcar ce mandat aveţi!”

Titus Corlățean la întâlnirea cu ambasadorii: ”Creștem numărul de cabine și de ștampile. Asigurăm echipe suplimentare de sprijin din partea MAE”