Maestrul Gheorghe Zamfir și cantautorul Mihail participă la ediția din acest an a Concertului de Crăciun din Cetatea Vaticanului. Evoluția gratuită a artiștilor susține două proiecte umanitare în Uganda și Irak, anunță Vatican News.
Anunțul a fost făcut luni, 26 noiembrie, în Sala Marconi de la Radio Vatican,în cadrul conferinței de presă pentru prezentarea Concertului de Crăciun din Cetatea Vaticanului. La întâlnirea cu jurnaliștii au luat parte, printre alții, secretarul Congregației pentru educația catolică, mons. Angelo Vincenzo Zani, și președintele fundației pontificale ”Scholas Occurrentes”, José Maria del Corral.
Conform programului, la concertul de Crăciun cu numărul 26 din Cetatea Vaticanului, participă și doi artiști din România: maestrul Gheorghe Zamfir, a cărui notorietate internațională nu are nevoie de alte comentarii, și cantautorul Mihail, născut în R. Moldova, dar care de la 18 ani trăiește la Cluj. Câștigător în 2016 al premiului ”Best Male Voice” de la Radio România, ”Mihail”, potrivit roton.ro, ”este deținătorul unui timbru special și are o prezență carismatică care bucură fanii ori de câte ori acesta pășește pe scenă”. Suntem siguri că o va face și la concertul de Crăciun din Cetatea Vaticanului, care va fi înregistrat sâmbătă, 15 decembrie a.c., în Aula Paul al VI-lea.
Maestrul Zamfir și artistul Mihail vor evolua alături de nume cunoscute pe plan muzical precum Anastacia (USA), Alessandra Amoroso (Italia), Edoardo Bennato (Italia), Fabrizio Bosso (Italia), Dee Dee Bridgewater (USA), Giovanni Caccamo (Italia), Josè Feliciano (Puerto Rico), Andrea Griminelli (Italia), Raphael Gualazzi (Italia), Hussain Al Jassmi (UAE), Ermal Meta (Albania) și Álvaro Soler (Spagna).
Trei coruri își dau concursul la reușita inițiativei muzicale: New Direction Tennessee State Gospel Choir (USA), Art Voice Academy (Italia) și Piccolo Coro Le Dolci Note (Italia).
Concertul se bucură de participarea extraordinară a lui Miguel Angel Zotto și a Daianei Guspero (Argentina).
Execuția artistică este susținută de ”Orchestra Universale Sinfonica Italiana” condusă de maestrul Renato Serio, avându-l ca maestru colaborator pe Stefano Zavattoni.
Printre aspectele esențiale prin care această manifestare muzicală s-a impus în ultimele decenii trebuie amintite cele privitoare la scopul caritabil, începând chiar de la artiștii invitați care acceptă să evolueze gratuit. Din fondurile colectate prin vânzarea biletelor și a drepturilor de autor, precum și prin SMS-uri solidare, vor primi finanțare două proiecte umanitare: unul în Uganda, cu o inițiativă generoasă și exemplară pentru primirea refugiaților din Sudanul de Sud, și unul în Irak, pentru școlarizarea copiilor din orașul Irbil.