Prezentarea programului Partidului Mișcarea Populară pentru alegerile europarlamentare „Uniți în Europa”
Programul PMP, intitulat, “Mai multă integrare, mai multă prosperitate”, include următoarele direcţii:
- creşterea subvenţiilor pentru agricultură;
- punerea în funcţiune a căii de navigaţie Constanţa –Rotterdam;
- apărarea drepturilor celor 3,5 milioane de români plecaţi la muncă în Europa;
- -reîntregirea ţării prin unirea cu Republica Moldova.
„Uniți în Europa”, mesajul PMP la alegerile europarlamentare, este mai mult decât un slogan. Este o viziune pe termen lung, în favoarea României și a Europei în care ne vedem viitorul. Uniunea Europeană reprezintă pentru România împlinirea unei promisiuni pentru prosperitate, democrație și libertate
Președintele Traian Băsescu, candidat pe primul loc pe lista PMP pentru europarlamentare, a prezentat planul de acțiune al europarlamentarilor PMP odată aleși în Parlamentul European.
Planul de Acţiune vizează poziţia, dar şi soluţiile PMP care privesc provocările cu care se confruntă Uniunea Europeană şi cetăţenii europeni în momentul de faţă, dar şi perspectivele unei Uniuni mai coezive şi mai puternice, adaptată şi pregătită să facă faţă evoluţiilor procesului de globalizare şi care să răspundă aspiraţiilor generaţiilor viitoare.Partidele nu pot participa la alegerile pentru Parlamentul European cu un program prestabilit, pentru că, în acest stadiu, nu pot fi anticipate alianţele post-electorale şi viitorul program asumat de Comisia Europeană cu ocazia primirii votului de încredere în Parlament. Din acest motiv, opţiunea PMP este, în această etapă, să-şi asume un “PLAN DE ACŢIUNE” care să prezinte soluţiile de acţiune parlamentară în raport cu problemele pe care PMP le-a identificat drept urgenţe, imperios a fi soluţionate la nivelul Uniunii Europene.
Cu o experiență de peste 10 ani și cunoașterea tuturor mecanismelor funcționării instituțiilor europene, președintele Traian Băsescu este candidatul cel mai potrivit pentru Parlamentul European. Fostul președinte al României deschide lista candidaților Partidului Mișcarea Populară la alegerile pentru Parlamentul European, urmat de Eugen Tomac, președintele în funcție al PMP.
Echipa PMP pentru europarlamentare este formată din profesioniști, oameni care și-au câștigat respectul prin fapte, oameni care au demonstrat de-a lungul timpului că merită să reprezinte interesele și drepturile românilor oriunde în lume.
Eugen Tomac este președintele Partidului Mișcarea Populară, deputat și membru al Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaților. Este la cel de-al doilea mandat de parlamentar, devenind pentru prima dată deputat la doar 31 de ani. În decembrie 2012, a obţinut 78,6% la alegerile parlamentare, devenind astfel cel mai votat deputat de dreapta din Parlamentul României. Tot atunci, a fost numit Președinte al Comisiei parlamentare pentru comunitățile de români din afara granițelor din Camera Deputaților, pe care a condus-o timp de un an.Eugen Tomac are o experienţă consistentă în administraţia publică centrală, trecând consecutiv prin funcţiile de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, secretar de stat în Guvernul României și consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale.
Ioana Constantin, secretar general adjunct PMP, manager, consultant comunicare. Este licențiată în Management la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și în Științele Comunicării la Universitatea din București. A absolvit două masterate la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din SNSPA, iar în prezent este doctorand în domeniul științelor comunicării și tratează în teza sa rolul social-media în influențarea mișcărilor sociale din Europa de Sud-Est.
Marius Pașcan este deputat în Parlamentul României, președinte executiv al Partidului Mișcarea Populară și președinte al PMP Mureș. Se află la cel de-al doilea mandat parlamentar ca reprezentant al județului Mureș, în primul fiind senator și vicepreședinte al Comisiei pentru Cultură și Media.
Simona Vlădica, este doctor în psihologie, titlu pe care l-a obținut la Universitatea din Bucureşti cu teza de doctorat „Atitudinea față de maternitate a femeilor cu sterilitate“.În prezent, Simona Vlădica este lector universitar titular la Facultatea de Psihologie, Universitatea Ecologică din București, unde desfășoară activități educaționale cu studenții, predând cursurile de: Psihologia comunicării; Didactica predării specialităţii; Consiliere educaţională şi în carieră; Psihopedagogia adolescenților, tinerilor și adulților.Implicată în permanență în activitatea didactică, Simona Vlădica a inițiat și dezvoltat un proiect didactic unic în lume, și anume prima televiziune online dedicată educației medicale folosind mijloace moderne de instruire – materiale didactice video, e-learning: www.exploremedicinetv.com. Prima televiziune online dedicată exclusiv sănătăţii – SănătateaTV – televiziunea oamenilor sănătoşi – www.sanatateatv.ro – a fost fondată și coordonată tot de Simona Vlădica, începând cu anul 2007.
Robert Turcescu are 44 de ani, este căsătorit și are doi copii. A absolvit Școala Superioară de Jurnalistică din București și este licențiat în Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București. Are peste 20 de ani de experiență în presă și a câștigat, de-a lungul carierei sale de jurnalist, mai multe premii și distincții: Premiul Clubului Român de Presă pentru reportaj radio (2001), Premiul CNA pentru cel mai bun talk-show radio – „România în direct“ (2002), Premiul Asociației Profesioniștilor de Televiziune pentru cel mai bun talk-show de televiziune – „100%“ (2004), Premiul „Alexandra Indrieș“ pentru „Contribuția la democratizarea României“, acordat de Societatea Timișoara (2005).
Teodora-Alexandra Desagă are 29 de ani, este căsătorită și are un copil. S-a născut în Municipiul Roșiorii de Vede, județul Teleorman, acolo unde a locuit și a învățat până după absolvirea Colegiului Național Anastasescu. Și-a continuat studiile de licență la Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității din București și de masterat la Departamentul de Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul SNSPA. Lucrează încă din 2013 la Camera Deputaților, fiind în prezent consilier la Grupul Parlamentar al Partidului Mișcarea Populară.
Petru Movilă este unul dintre cei mai activi parlamentari la nivel naţional şi de departe cel mai implicat deputat ieşean. Candidatura la alegerile europarlamentare din 26 mai este susţinută de peste zece ani de activitate ca membru al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), dar şi de faptul că Petru Movilă a fost primul parlamentar român care şi-a inaugurat un cabinet la Chişinău.
Cătălina Bozianu, deputat, președinte al Organizației de Femei a PMP și președinte al organizației PMP Prahova, este licențiată în științe economice, are un master în Managementul Sectorului Public și deține un certificat de expert în accesarea de Fonduri structurale și de coeziune europene.
Cătălin Bulf este președintele Organizației Județene Argeș, vicepreședinte al PMP și, din 2016, consilier județean PMP. Un „argeșean născut liber“, așa cum îi place să spună despre el.
Severica-Rodica Covaciu — inginer, senator de Maramureș
Vasile-Cristian Lungu — economist, senator, președinte PMP Cluj
Clement Negruț — inginer, președinte PMP Alba, vicepreședinte PMP
Silvia-Elisabeta Galben — economist, PMP Bistrița
Cătălin-Lucian Iliescu — inginer, președinte PMP Sector 5, vicepreședinte PMP, consilier general București
Costel Mihai — jurist, viceprimar Mun. Brașov, președinte PMP Brașov
Cornel-Mircea Sămărtinean — inginer, deputat, președinte PMP Timiș, vicepreședinte PMP
Gabi Ionașcu — inginer, președinte PMP Ialomița, vicepreședinte PMP
Ștefănel-Dan Marin — analist politic, președinte PMP Sector 4, consilier local Sector 4
Viorel Botea — profesor, președinte PMP Brăila
Gheorghe Baciu — economist, senator Covasna, președinte PMP Covasna
Claudiu-Iorga Palaz — jurist, președinte PMP Constanța, consilier județean
Ionuț-Mihai Popovici — economist, președinte PMP Caraș-Severin, consilier județean
Marian Andronache — inginer constructor, viceprimar Suceava, președinte PMP Suceava
Adrian-Mihăiță Todoran — economist, deputat de Maramureș, vicepreședinte PMP
Romulus-Doru Buhăescu — inginer electro–energetic, PMP Vaslui
Bogdan Gavrilescu — inginer economist, viceprimar Piatra Neamț, președinte PMP Neamț
Valentina-Gabriela Dobrotă — inginer, vicepreședinte PMP
Rizia Tudorache — inginer, secretar general adjunct PMP, președinte PMP Ilfov, vicepreședinte Consiliul Județean Ilfov
Mărioara Junjan — economist, PMP Arad
I on Melinte — inginer horticol, președinte PMP Bacău
Ingrid-Sofia Höhr — inginer, președinte PMP Sibiu
Marian-Daniel Păloiu — economist, președinte PMP Dolj
Gheorghe Vasile — agronom, secretar executiv PMP, PMP Buzău
Francisc-Cristian Schuster — profesor, PMP Sector 5
Liliana Nițu — economist, președinte PMP Dâmbovița
Doina-Mihaela Demoor-Brate — economist, președinte PMP Hunedoara
Andrei Amariței — economist, președinte PMP Bihor
Nicolae Pătru — jurist, președinte PMP Vâlcea
Adrian-Alexandru Popan — inginer, președinte PMP Sălaj
Marius-Valentin Orha — economist, PMP Satu-Mare
Petre Popeangă — profesor, consilier județean Ilfov
Felix-Patrik Florea — avocat, PMP Ilfov
Romania are nevoie de o politica externa care sa mentina relatiile diplomatice cu toate tarile din lume, sa incheie parteneriate strategice cu principalii actori internationali, sa colaboreze si sa semneze acorduri bilaterale cu tarile emergente si cu tarile vecine. Avem nevoie de o politica europeana care sa stabilizeze regiunea din punct de vedere politic, economic si de securitate, o politica care sa promoveze democratia, statul de drept si respectarea drepturilor omului, o politica care sa stabileasca o directie pentru comert si investitii in interiorul tarii, o politica care stimuleze cresterea economica, ocuparea fortei de munca, investitiile si competitivitatea in cadrul UE. Nu putem nega faptul ca cel mai expert om politic care poate reprezenta Romania cu succes in Europa este nimeni altul decat Președintele Traian Basescu.
Cosmin Tarai – Șef Campanie electorală – Nord Italia