Menu
in

Virusulogul Crisanti: „Eu nu m-aș vaccina în ianuarie. Aș dori să fiu sigur că acest vaccin a fost testat corespunzător și îndeplinește toate criteriile de siguranță și eficacitate»

În a doua jumătate a lunii ianuarie, în Italia se vor distribui 3,4 milioane de doze de vaccin produs de Pfizer.

Comisarul extraordinar pentru urgența coronavirus, Domenico Arcuri, a anunțat cum va decurge vaccinarea în masă.

Nu toți experții sunt de acord cu vaccinul. Andrea Crisanti, important virusolog italian, profesor de microbiologie la Universitatea din Padova, a declarat că el nu s-ar vaccina atât de repede, pentru că vaccinul nu este testat așa cum trebuie.

„Nu m-aș vaccina”

Virusologul Andrea Crisanti și-a exprimat o opinie critică cu privire la viteza primelor vaccinări: „Nu aș face primul vaccin în ianuarie”, a declarat el în cadrul festivalului științei Focus (desfășurat la Muzeul Știință și tehnologie Leonardo da Vinci din Milano, desfășurat în perioada 19-22 noiembrie.

„În mod normal, este nevoie de 5 până la 8 ani pentru a produce un vaccin. Din acest motiv, fără date disponibile, nu aș face primul vaccin care ar trebui să ajungă în ianuarie.

Deoarece aș dori să fiu sigur că acest vaccin a fost testat corespunzător și îndeplinește toate criteriile de siguranță și eficacitate. Am dreptul la ea ca cetățean și nu sunt dispus să accept scurtături”

„Sunt pe deplin în favoarea vaccinurilor – a continuat Crisanti -, dar acestea despre care vorbim au fost dezvoltate prin ignorarea secvenței normale de fază 1, fază 2 și fază 3.

Acest lucru s-a întâmplat pentru că aveau fonduri de stat și, prin urmare, își permiteau să facă împreună cele trei faze pentru că riscurile erau suportate de cei care au dat banii.

Dar făcând cele trei faze în paralel, se poartă cu el toate problemele diferitelor faze. Deci, este adevărat că ajunge mai repede, dar apoi există un întreg proces de revizuire care nu este ușor de făcut. Nu avem la dispoziție o armă adevărată acum împotriva virusului”, a mai spus el.

36.000 de noi cazuri

Joi, 19 noiembrie, în Italia au fost anunțate 36.176 de cazuri noi (la 250.186 teste) și 653 morți, rata de pozitivitate fiind în scădere (14,4%, față de 14,6% cu o zi înainte). Pacienții internați cu simptome sunt 33.610, în timp ce în terapie intensivă sunt 3.712.

„Astăzi există peste 36 de mii nou infectați și 653 de decese. Acestea sunt cifre în creștere progresivă care ne spun că puterea virusului este încă foarte semnificativă, dar trebuie să facem efortul de a introduce aceste cifre pentru a înțelege că, datorită măsurilor puse în aplicare, aceasta scade”, a declarat comisarul pentru urgență, Domenico Arcuri.

1,7 milioane de italieni

Expunerea la risc si fragilitatea vor fi parametrii pentru a determina cine vor fi primii care vor primi vaccinul. ”O parte importantă a populației va putea fi vaccinată în prima jumătate a anului viitor sau până în al treilea trimestru al anului viitor”, precizează Arcuri.

„Întocmim un plan privind vaccinurile: primul disponibil va fi cel de la Pfizer și 3,4 milioane de doze vor ajunge în Italia în a doua jumătate a lunii ianuarie”, a explicat comisarul Arcuri. „1,7 milioane de italieni vor fi vaccinați în prima lună”.

„Va fi necesar să vedem dacă procesele de autorizare vor trece prin toate și dacă toți italienii vor să primească vaccinul.”

În termeni generali, a subliniat comisarul, campania va dura nouă luni. Prin urmare, până în septembrie, cea mai mare parte a populației (cel puțin dintre cei care doresc) poate fi vaccinată.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version