Menu
in

Varianta Delta în Italia a crescut la 16,8%. Locatelli: «Se pot reînființa zonele roșii»

În Italia, varianta Delta (virusul mutant indian) a crescut la 16,8%, în timp ce cea mai răspândită rămâne varianta Alfa (varianta britanică), cu 74,92%.

Varianta Delta începe acum să îngrijoreze autoritățile italiene de sănătate. Aceasta este ceea ce reiese din circulara emisă astăzi de Ministerul Sănătății cu actualizarea clasificării noilor variante Sars-CoV-2 care recomandă consolidarea urmăririi.

Rapoartele pe teritoriul național al cazurilor asociate cu variantele Kappa și Delta sunt în creștere, în special cu focare cauzate de varianta Delta. Varianta Delta este cu 40-60 la sută mai transmisibilă decât Alpha (Β.1.1.7) și poate fi asociată cu un risc mai mare de spitalizări.

Varianta Delta, cazurile cresc în Italia: Lazio (3,4% din total) și Sardinia sunt cele mai expuse riscului

Documentul mai explică: „Există dovezi că cei care au primit doar prima doză dintr-o vaccinare care implică administrarea a două doze pentru a finaliza ciclul de vaccinare, sunt mai puțin protejați împotriva infecției cu varianta Delta decât infecția cu alte variante, indiferent de tipul de vaccin administrat. Finalizarea ciclului de vaccinare, pe de altă parte, oferă protecție împotriva variantei Delta aproape echivalentă cu cea observată împotriva variantei Alpha ».

În cazul detectării focarelor variantei Delta, nu este exclus ca zonele roșii să poată fi reînființate. Aceasta este ipoteza prezentată de coordonatorul CTS și președintele Consiliului Superior al Sănătății, Franco Locatelli, la SkyTg24. „Trebuie să lucrăm mai intens la urmărirea și secvențierea, pentru că numai astfel putem intercepta semnale de difuzie a variantei indiene”, a explicat el, subliniind că Italia este secvențiată „în media europeană”.

Dar, a adăugat el, dacă secvențierea este crescută, „atunci există decizii care trebuie urmate pentru a încerca să conțină totul, altfel secvențierea devine un exercițiu inutil”. Deci trebuie făcute zonele roșii? „Dacă este necesar – a răspuns el – trebuie create zone pentru a opri grupurile, așa cum s-a întâmplat în Umbria când s-a răspândit varianta braziliană”.

Locatelli a explicat că „o singură doză de vaccin nu acoperă în mod adecvat” varianta Delta, reiterând necesitatea „finalizării ciclului de vaccinare”. Varianta, a adăugat el, „ridică îngrijorări, deoarece este mai contagioasă și poate provoca boli semnificative la subiecții nevaccinați sau la cei care au o singură doză de vaccin. Acesta este motivul pentru care este important să progresăm cu campania de vaccinare”, scrie Il Messaggero.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
Exit mobile version