Menu
in

Românce în Sicilia: «Angajatorul m-a violat»

Un nou caz al unei românce abuzate în Sicilia este publicat de Corriere di Ragusa. Este povestea tristă a Luanei, româncă de 40 de ani, care lucrează în serele din localitatea Vittoria pentru 100 de euro pe săptămână.

Povestea a ieşit la iveală pe timpul seminarului privind „Traficul de fiinţe umane în Europa şi în Italia” care s-a desfăşurat la Palermo. A povestit-o cercetătoarea Letizia Palumbo la Institutul penal pentru minori din Palermo, după ce a aflat-o de la cooperativa Proxima din Ragusa. O poveste de exploatare, hărţuire şi de avorturi practicate la spitalul din Vittoria.

Femeia, potrivit povestirii, s-ar fi revoltat împotriva angajatorului său fiindcă acesta nu i-ar fi permis să-şi ducă copiii la şcoală. Copiii s-au dus la mamă la Vittoria după sinuciderea tatălui în România. Potrivit îngrozitoarei povestiri a cercetătoarei, pe lângă exploatarea în muncă, ar fi existat şi multe abuzuri sexuale suferite de femeie din partea angajatorului său.

Când Luana a refuzat într-o ocazie să satisfacă instinctele bărbatului, a fost pedepsită să nu mai primească apă, pentru ea şi copiii săi. În acel punct a decis să denunţe cele întâmplate la cooperativa Proxima, care oferă asistenţă victimelor traficului de fiinţe umane.

Denunţul operatorilor de la Ciss din Palermo, o organizaţie care asistă sub formă de voluntariat femeile românce sosite în Italia din 2007 pentru a înlocui femeile arabe la munca câmpului, a scos la lumină şi chestiunea avorturilor.

„Este dificil – se explică în raportul redactat de operatorii de la Ciss – ca femeia arabă să lucreze pe câmp, mai ales deoarece comunitatea tunisiană nu intenţiona să accepte scăderea plăţii impusă de angajatori. Sosirea femeilor românce a creat o nouă formă de exploatare”.

Pentru a proba cele afirmate, sunt furnizate datele culese de la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie de la spitalul din Vittoria. Cercetătoarea afirmă că „ziua în care se practică întreruperile de sarcină este marţea. O medie de şase femei odată, dintre care 4 sau 5 românce. Au între 18 şi 28 de ani şi sunt însoţite de conaţionali, alteori de italieni mult mai în vârstă decât ele”.

Există însă o problemă, toţi medicii ginecologi care lucrează la spitalul Guzzardi din Vittoria s-au declarat împotriva avortului din motive de conştiinţă şi nu îl practică. Şi atunci, aşa cum prevede legea, se recurge la o echipă medicală din Modica (un ginecolog, un anestezist şi un obstetrician), care o dată pe săptămână se duce la Vittoria pentru a efectua avorturile programate.

„Deşi în acel spital – spune cercetătoarea – toţi medicii sunt împotriva avortului din motive de conştiinţă, până la întâi aprilie 2014 acest tip de activitate a continuat datorită unor ginecologi din afara spitalului, care făceau partea din proiectul Asp ce s-a încheiat pe 31 martie 2014. Nu este dificil de imaginat că întreruperea acestui proiect va comporta o creştere exponenţială a avorturilor clandestine în teritoriu”.

Directorul sanitar al Asp 7, Pino Drago, confirmă că echipa medicală modicană garantează prin lege serviciul de avorturi la Vittoria, Modica şi Ragusa. Mai mult, Procuratura din Ragusa a demarat o anchetă privind cazul avorturilor, astfel că a cerut conducerii Asp toate datele statistice privind avorturile efectuate în ultima vreme.

Solidaritate internaţională cu româncele sclave din Ragusa, unele ţări nu mai cumpără roşii din Sicilia

Sicilia, încă o româncă violată de angajator. Prefectul din Ragusa a creat un comitet de siguranță.

Sclavia femeilor românce din Sicilia în atenţia reprezentanţei Consiliului European în Italia

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version