in

„Il Giornale” declară război României: „Noi vă trimitem întreprinzători, voi ne trimiteţi criminali”

Ne trimiteţi criminali, vă trimitem întreprinzători. Il Giornale sare la gâtul României din senin, fără să se fi întâmplat ceva notabil în ultima vreme. Cotidianul familiei Berlusconi dă de pământ cu imaginea şi aşa fragilă a românilor din Italia, aruncând de-a valma numere de infractori, deţinuţi, firme şi indicatori economici, pentru a trage concluzia că din cauza României Italia merge atât de prost.

Într-un editorial semnat nu de unul, ci de doi jurnalişti, Fausto Biloslavo şi Giuseppe Marino, publicat astăzi, 11 iulie, în cotidianul ”Il Giornale”, autorii vor să demonstreze că din relaţiile existente între România şi Italia, doar ţara noastră are numai de câştigat, în detrimentul Italiei.


 


”Un schimb nebunesc între Italia şi România: nouă ne revin criminalii, lor firmele” este titlul materialului publicat de către Il Giornale. Întreg materialul este un atac fără precedent la adresa României. Comunitatea românească din Italia este pusă într-o lumină nefavorabilă, românii fiind descrişi ca o rasă de infractori şi prostituate, iar Italia ca un ”Eldorado al delicvenţei româneşti.”

Paolo Granzotto, jurnalistul italian care a cerut trimiterea acasă a „gunoaielor române” a fost, în sfârşit, sancţionat!

Eroarea, ca să nu spuneam reaua credinţă a celor doi jurnalişti, se vede încă de la începutul materialului, articolul fiind ilustrat cu o imagine a unui român arestat în 2009, dar NEVINOVAT. Băiatul din imagine este Alexandru Isztoica, arestat pe nedrept în cazul ”violul de la Caffarella”.

În editorial, jurnaliştii italieni aduc tot felul de cifre care vor să dovedească faptul că românii au dezvoltat în Italia doar infracţionalitatea, în timp ce firmele italiene din România ridică nivelul economiei româneşti. Rezumat, ei susţin că cele 35.000 de firme italiene din România dau de muncă la 800.000 de români şi produc 10% din PIB-ul României, în timp ce în Italia, comunitatea românească, estimată de Il Giornale la 1,3 milioane, se ocupă în principal cu infracţiunile.

Datele reale ale schimburilor economice, statisticile oficiale privind exporturile şi câştigurile sau pierderile celor două state sunt expuse în lumina analizelor infracţiunilor românilor. Nu se vorbeşte nimic despre realele câştiguri ale celor două state, despre infracţiunile italienilor în România sau despre procentul infim al românilor din carcerele italiene (0,28%).

Il Giornale visează români clandestini

Jurnaliştii de la Il Giornale nu sunt la prima ”ieşire” antiromânească. Ar fi necesară o luare de poziţie a Ambasadei, a ministrului pentru românii de pretutindeni şi chiar a guvernului, având în vedere că acest editorial seamănă cu un act de război. Să nu uităm că proprietarul cotidianului, Silvio Berlusconi, este liderul unui partid important din coaliţia de guvernare. Singurul politician român care a reacţionat imediat după apariţia editorialului din Il Giornale a fost deputata PSD, Cristina Dumitrache, care a dat publicităţii un comunicat:

COMUNICAT DE PRESĂ – DEPUTAT ILEANA-CRISTINA DUMITRACHE, grup PSD

«În urma articolului apărut în presa italiană – Il Giornale, din data de 11 iulie 2013 sub semnătura lui Fausto Biloslavo şi Giuseppe Marino,(http://www.ilgiornale.it/news/interni/folle-scambio-italia-romania-noi-i-criminali-loro-imprese-934829.html ), prin care se menţionează faptul că România are numai de câştigat de pe urmă relaţiilor cu Italia, în timp ce Italia s-a ales doar cu “infractorii” români, fiind asemănatè chiar cu un “Eldorado al delicvenţei româneşti“ în care “structuri mafiote străine operează pe teritoriile italieneşti”, ţin să fac următoarele precizări :

– conform datelor statistice furnizate de Ambasada Italiei la Bucureşti, schimburile comerciale ale României şi Italiei au atins un record de 12 miliarde de euro, cu o balanţă favorabilă Italiei, din care exporturile către România au depăşit 6 miliarde de euro, iar comunitatea de români prezentă în peninsulă contribuie cu 1% la PIL;

“Il Giornale” generalizează cazul şoferilor români beţi la volan: “grup etnic cu probleme de integrare”

– valoarea investiţiilor italiene în România se situează la un nivel de aproape 20% din valoarea totală a investiţiilor străine în România, fiind pe locul 7 şi bineînţeles că avantajul acestor investiţii este reciproc pentru economia românească dar şi pentru oamenii de afaceri italieni;

– din cei aproximativ 1,3 milioane de români care se afla în Italia, numărul celor care se regăsesc în închisorile italieneşti, potrivit datelor din articol, ajunge la 3661, ceea ce înseamnă 0,28% din numărul românilor care muncesc în această ţară;

– dacă este să menţionăm infracţiunile comise de diverşi cetăţeni italieni în România, doar în decursul unui singur an, s-au înregistrat 150 de infracţiuni;

– muncile prestate de cetăţenii români din Italia, considerante “munci degradante” pentru cetăţenii italieni, dar suficient de respectabile pentru cetăţenii români, precum îngrijirea bătrânilor, bolnavilor, copiilor sau asigurarea curăţeniei casei, sunt munci care necesită devotament şi încredere, persoana care prestează acest serviciu devenind, de cele mai multe ori, parte integrantă a familiei respective, mai mult chiar persoana căreia familia italiană îi încredinţează grija părinţiilor şi a casei.

În aceste condiţii, pe bună dreptate, mă întreb care este de fapt scopul acestui nou atac, miza să fie de natură politică, economică, pur electorală sau pur şi simplu, demonstrează incapacitatea autorităţilor italiene de a face faţa unor noi provocări?

Astăzi când vorbim de o Europă unită, infracţionalitatea nu are paşaport. »

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ce-am făcut în primele 6 luni de mandat? Ministrul David şi-a prezentat bilanţul

Populația Italiei crește datorită imigranților