in

Protestul italienilor de la Saipem din Cortemaggiore: „Ne înlocuiesc cu români”

Lucrătorii societăţii Saipem la Cortemaggiore (provincia Piacenza), firmă controlată de grupul energetic ENI, au protestat pentru că firma, în loc să le facă lor contracte pe timp nedeterminat, angajează muncitori români.

„Vor să ne înlocuiască cu străinii pe care continuă să-i angajeze”, au spus câţiva subordonaţi temporari, prezenţi în consiliul local din Cortemaggiore vineri 28 martie. Chestiunea a fost ridicată de consilierul local al listei civice de centru-stânga „Una vera Cortemaggiore”, Federico Ferri, care a şi invitat lucrătorii în sala de consiliu. „Am aflat de situaţia lor şi cer Primăriei să intervină”, a spus consilierul.

„De lucru este, dar nu pentru italieni, chiar dacă îi costăm mai puţin. De ce?”, au spus lucrătorii. „Nu este un sistem legal, chemaţi ceva controale, de doi ani – a povestit unul dintre ei – au fost efectuate tăieri din numărul de angajaţi italieni. Însă angajează străini, români şi croaţi. Îi aduc cu vize turistice. Le dau cazare şi masă în case şi hoteluri şi nouă ne propun contracte tot mai scurte, fără reînnoiri”.

Criza economică. Serviciile secrete: „Risc de intoleranţă faţă de imigranţi”

Primarul, mai întâi a respins cererea: „Sindicatele trebuie să se ocupe de asta” dar apoi, când lucrătorii prezenţi au vociferat, a asigurat că „vom cere Provinciei să înceapă o discuţie între părţi, însă nu vrem să ajungem la ciocniri, care nu au ajutat niciodată în aceste cazuri”.

Chestiunea a apărut în urma cererii de clarificare a sindicatului Cgil, în special privind viitorul firmei şi mutarea în Croaţia, unde societatea controlată de Eni şi-a deschis o filială în 2002. Înainte de mutare se pare că întreprinderea vrea să opereze o „golire” progresivă a forţei de muncă italiene, în favoarea celei străine care – au spus lucrătorii.

Campi Bisenzio, români BĂTUŢI de poliţie pentru că şi-au cerut drepturile la muncă: „Să intervină Ambasada, suntem într-o situaţie critică”

„Români şi croaţi, în special. Nouă ne fac contracte pe trei luni, sau chiar pe mai puţin şi apoi în mod lent ne lasă acasă. Lor, în schimb, le sunt făcute contracte de la şase luni la un an. E ceva ce nu merge, mai ales pentru că-i costă mai mult trebuind să le plătească detaşarea, cazarea şi unora chiar şi maşina pentru a ajunge la lucru. Vrem explicaţii”, au subliniat lucrătorii italieni.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tone de peşte pescuite fraudulos, cu plase de 2 km, de către bande de români

PSD a OCUPAT consulatele din Spania și Italia, Pocora: „75% sunt conduse de oamenii lor!”