in

Primarul din Focșani (PSD), cea mai depopulată capitală de județ: «NU e adevărat că cetățenii părăsesc țara»

Primarul PSD din Focșani, Cristi Misăilă, trăiește într-o realitate paralelă. După ce Focșaniul a fost declarat capitala de județ cu cea mai mare depopulare din cauza emigrației, primarul PSD susține că NU este adevărat că oamenii pleacă.

În ședința Consiliului Local Focșani de joi, 18 octombrie, Misăilă a susținut că ni se pare că focșănenii părăsesc țara, de fapt, datorită guvernării PSD, foarte mulți cetățeni revin bucuroși acasă.

“Este o falsă opinie a dumneavoastră că cetățenii din Focșani părăsesc țara. Spun cu toată convingerea că sunt foarte mulți cetățeni care revin în țară și sunt bucuroși pentru că administrația publică locală și județeană se preocupă de crearea unor condiții de viață mult mai bune și prin guvernarea PSD salariul minim pe economie a crescut considerabil, ajungând să fie comparabil cu salariile din țările unde au lucrat, ceea ce face mult mai atractivă viața în România”, a spus Misăilă, potrivit Ziarului de Vrancea.

Primarul a uitat că Focşani este cel mai depopulat municipiu reşedinţă de judeţ.

Potrivit rezultatelor definitive ale ultimului recensământ, după cum reiese din datele Institutului Naţional pentru Statistică, depopularea a ajuns la 27%, potrivit Adevărul.

În anul 1992, după recensământul populaţiei, oraşul Focşani depăşea pentru prima dată cifra de 100.000 de locuitori, mai exact 101.335. Situaţia a rămas stabilă, ba chiar s-a îmbunătăţit în următorul deceniu, când numărul populaţiei a crescut la 103.219 de persoane, aşa după cum reiese din datele statistice oferite după recensământul din anul 2002.

La momentul acela, în oraş se simţea o oarecare efervescenţă, în care fabricile construite pe timpul comunismului încă funcţionau şi generau locuri de muncă. La un deceniu distanţă, după recensământul din anul 2012, oraşul Focşani  a înregistrat cea mai mare depopulare, de peste 27% %, ajungând de la 103.219 locuitori în 2002, la 79.315.

Deci aproape 24.000 de locuitori nu se mai regăsesc în oraş, asta în condiţiile în care la nivelul întregului judeţul Vrancea scăderea populaţiei a fost de 47.000 de oameni.

Este practic o scădere dramatică de populaţie înregistrată în rândul municipiilor reşedinţă de judeţ din România, alături de Vaslui, oraş care are mai puţini locuitori, în jur de 50.000,  în condiţiile în care alte oraşe au crescut din punct de vedere numeric.

Principalul motiv pentru care într-un deceniu au dispărut din oraş atât de mulţi oameni este dezindustrializarea continuă şi ponderea ridicată a celor care au decis să migreze în ţări cu o economie mai dezvoltată. Mulţi dintre focşăneni au ales să plece în străinătate, în state precum Italia, Spania, Anglia, după ce toată zona industrială a Focşaniului a dispărut.

47% dintre tinerii români vor să plece din ţară. Economia României, lovită în plin de plecarea tinerilor

Poarta Guvernului a fost sudată de frica demonstranților: Ordonanța care aruncă în aer Justiția din România

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Băsescu era în diaspora încă din comunism: «Şi eu am stat pe mare 12 ani din aceleaşi motive din care voi sunteţi acum prin toată Europa»

Italian ucis la Ravenna, arestat un român de 19 ani