in

Peste 400 de persoane contaminate în Italia. Ce spun românii din zona roșie: «Atmosfera este neagră»

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus în Italia a trecut de 400, au anunțat joi autoritățile italiene. Anunțul a fost făcut de comisarul extraordinar pentru urgența coronavirus, Angelo Borrelli. Dintre aceștia, 258 sunt în Lombardia, 71 în Veneto, 47 în Emilia Romagna, 3 în Piemonte, 2 în Toscana, 1 în Trentino, 11 în Liguria, 3 în Sicilia, 1 în Marche și 3 în Lazio.

Numărul decedaților a rămas la 12. Persoanele internate cu simptome sunt 128, cele în terapie intensivă 36 și cele în izolare domiciliară 221. Printre bolnavi sunt și copii, care se află însă într-o stare bună. Toți cei care s-au stins erau vârstnici și aveau și alte probleme de sănătate, precizează autoritățile din Peninsulă.

Mesajul autorităţilor de la Bruxelles pentru oamenii din Italia, principalul focar din Europa, este: “Nu intraţi în panică!”.

Singură zonă de carantină din Europa se află în nordul Italiei. Așa-numită „zonă roșie” include 11 localități. Acolo trăiesc aproximativ 50.000 de oameni, printre care și mulți români.

Codogno numără 15.000 de locuitori. Câteva sute sunt de la noi din țară. Polițiștii au închis ieșirile din localitate.

Cătălin Valeriu Babasa, român din Codogno, a declarat pentru ProTV: „Atmosfera este, ca să spun așa, neagră, lumea este speriată, pe zi ce trece crește numărul oamenilor infectați și asta-i sperie, ne sperie pe toți și eu sunt speriat”.

Teama crește și mai mult atunci când oamenii află că persoane apropiate lor sunt infectate.

„Ne-am întâlnit cu un coleg care lucrează în aceeași multinațională, ca să zicem așa, și colegi de-ai pacientului 1 sunt infectați. Ceea ce nu se aștepta nici colegul cu care ne-am întâlnit este faptul că și de la ei sunt persoane infectate și automat a băgat panica în noi, pentru că nu știm dacă și noi suntem”, a adăugat Cătălin Valeriu Babasa.

Iată ce au declarat și alți români din „zona roșie”.

Ioana Covaci: „Stăm în casă. Am ieșit, dar foarte puțin, și am ieșit singură să fac un pic de cumpărături”.

Mihaela Antonescu: „Aici s-au închis școlile, bibliotecile, bisericile nu le mai dau voie să facă slujbe. Avem o colegă căreia i-a murit tatăl și nu au voie să facă înmormântare decât cu familia”.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

«Ai o țigară?» Român bătut cu bestialitate la Roma, conațional arestat la o lună după agresiune

Oroare la Roma, cadavrul în putrefacție al unui român, găsit în centrala termică a spitalului Gemelli. Dispăruse de opt luni din același spital