Menu
in

Declarațiile vicepremierului italian Matteo Salvini despre anularea alegerilor din România: „Un precedent extrem de periculos” – VIDEO

Salvini critică anularea alegerilor din România. Anularea alegerilor prezidențiale din România, o decizie fără precedent în lume luată de Curtea Constituțională pe fondul suspiciunilor privind „un posibil atac hibrid rus”, a stârnit reacții puternice pe scena politică europeană și globală. Printre cele mai vocale critici s-a numărat vicepremierul italian Matteo Salvini, lider al partidului Liga, care a calificat decizia drept un „precedent extrem de periculos” și un afront adus democrației.

Salvini critică anularea alegerilor din România

Într-o intervenție transmisă live pe rețelele de socializare, Salvini și-a exprimat scepticismul cu privire la justificarea anulării alegerilor, care ar fi fost influențate de campanii de dezinformare orchestrate prin platforme precum TikTok și Instagram. Potrivit lui Salvini, aceasta este o lipsă de respect nu doar față de cetățenii români, ci și față de toți cei care cred în democrație. El a subliniat că alegătorii votează pe baza convingerilor și emoțiilor proprii, iar anularea scrutinului „pentru că rezultatul nu este pe placul unora” constituie o amenințare gravă la adresa statului de drept.

Călin Georgescu anunță că ar putea fi arestat: „Se dorește spectacolul cătușelor în ceea ce mă privește” – VIDEO

„Un precedent periculos pentru întreaga Europă”

Salvini critică anularea alegerilor din România – Salvini a avertizat că decizia de a invalida alegerile riscă să deschidă un precedent care ar putea fi replicat în alte țări europene. „Dacă anulăm alegeri corect organizate, certificate și la care au participat milioane de oameni, doar pentru că rezultatul deranjează anumite forțe influente, ne aflăm pe un drum periculos”, a declarat vicepremierul italian. El a făcut referire la o posibilă implicare a unor actori internaționali precum George Soros, sugerând că decizia Curții Constituționale din România ar putea fi rezultatul unor presiuni externe, scrie Il Giornale.

Salvini critică anularea alegerilor din România – Ce a spus Matteo Salvini (de la min. 1:10 până la 2:30)

«Apropo de democrație, mai mult de o îndoială a fost ridicată în întreaga lume de suspendarea alegerilor din România care au avut loc în urmă cu câteva săptămâni și urma să aibă loc turul II pentru alegerea președintelui Republicii în următoarele ore. Dar au spus că nu, totul a explodat, nu au fost alegeri regulare, rușii au manipulat prin TikTok și Instagram.
Consider că este un precedent periculos anularea alegerilor desfășurate în mod regulat care au implicat milioane de cetățeni, în acest caz din România și din restul lumii, care votaseră deja peste hotare, pentru că prin TikTok și Instagram rușii ar fi influențat votul și mintea și inimile românilor. Cred că cetățenii votează în funcție de convingerile, pasiunile, rațiunea și emoțiile lor și, repet, anulează o alegere desfășurată în mod corespunzător, certificate în mod corespunzător, care a implicat milioane și milioane de cetățeni, deoarece unora dintre domnii care conteaza nu le place rezultatul. Cred ca este un precedent extrem de periculos.”

Stănășel: “Partidele care au pierdut alegerile au călcat în picioare votul românilor din străinătate și din țară”

Salvini critică anularea alegerilor din România – Declarațiile lui Salvini contrastează puternic cu pozițiile exprimate de lideri internaționali precum Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, și reprezentanți ai administrației americane. Aceștia au susținut că măsurile luate sunt esențiale pentru protejarea integrității procesului democratic din România. Într-o postare pe rețelele de socializare, von der Leyen a afirmat: „Poporul român trebuie să fie liber de interferențe străine în procesul său democratic.”

De cealaltă parte, Salvini a respins categoric ideea unui complot rusesc care să fi manipulat alegătorii prin intermediul platformelor sociale, calificând-o drept „o scuză pentru a invalida votul democratic”. Această poziție reflectă o tensiune crescândă între cei care susțin necesitatea unor măsuri stricte împotriva interferențelor străine și cei care consideră că anularea alegerilor subminează principiile democratice.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 4.5]
Exit mobile version