Menu
in

INPS, studiu șocant: Morții sunt cu 19.000 în plus în Italia, datele de la Protecția Civilă nu sunt foarte credibile.

Nu o spune oricine, ci Institutul Național de Securitate Socială din Italia: La numărul total de decese, de 32.000, comunicat de protecția civilă, ar trebui adăugate alte 19.000. Totalul morților din cauza coronavirusului ar fi de 51.000 în Italia!

INPS a calculat încă 47.000 de decese între martie și aprilie: o mare parte ar trebuie atribuite Covid-19, chiar dacă 28.000 au fost declarate. Victimele din nord + 84%, + 11% din centru, + 5% din sud.

INPS analizează numerele pandemiei: potrivit unui studiu realizat de Institutul de securitate socială, în perioada martie-aprilie, în Italia ar exista circa 19.000 de victime în plus atribuibile epidemiei, în special în Nord (+ 84%).

Decesele cauzate de coronavirus au scăpat din estimările zilnice ale Protecției Civile pe care Institutul de Securitate Socială le definește „acum nesigure”. Mai presus de toate, persoanele care au murit acasă (și nu în spital) și cele care nu au fost supuse testelor ar lipsi. Deocamdată nu există niciun comentariu din partea Protecției Civile,.

Victimele

În studiul „Analiza mortalității în perioada de epidemie de la Covid-19”, citat de Corriere della Sera, INPS evidențiază cum lucrurile au mers destul de bine la începutul anului 2020: în ianuarie și februarie au fost 124.662 de decese în Italia (cu 10 mii mai puțin decât se estima). Apoi a avut loc o schimbare accentuată: decesele dintre martie și aprilie au sărit la 156.429, sau 46.909 mai mult decât estimările. Dintre aceste decese, doar 27.938 au fost declarate Covid-19.

Însă Institutul de Securitate Socială afirmă că „cuantificarea deceselor pentru Covid-19, efectuată folosind numărul de pacienți decedați pozitiv, furnizată zilnic de Departamentul Protecției Civile, este considerată în prezent lipsită de credibilitate”.

De fapt, estimarea este influențată de „metoda de clasificare a cauzei decesului” și de executarea unui test cu rezultat pozitiv. Mai mult, „dacă moartea are loc la domiciliu, este foarte dificil să o înregistrezi”.

Coronavirus decese

„În acest moment ne putem întreba: care sunt motivele pentru o creștere suplimentară a deceselor de 18.971, din care 18.412 în Nord?”. Răspunsul INPS este clar: ținând cont de faptul că numărul deceselor este destul de stabil în timp, „cu precauție, o mare parte din decesele majore din ultimele două luni pot fi atribuite epidemiei în curs de desfășurare”. Deci aproape 47 de mii.

Factorul extern

Mai mult, INPS explică, „distribuția teritorială a deceselor strâns corelată cu răspândirea epidemiei și a mortalității mai mari a bărbaților în comparație cu femeile este în concordanță cu ipoteza că supra-mortalitatea se datorează unui factor extern, în absența căruia o posibilă creștere a deceselor ar trebui să înregistreze dimensiuni independente atât de teritoriu, cât și de sex „. Decesele dintre martie și aprilie în Nord au crescut, prin urmare, cu 84% față de media anilor precedenți, comparativ cu o creștere de 11% în Centru și 5% în Sud.

Dublarea deceselor din nord

Creșterea deceselor între martie și aprilie, cu o intensitate diferită, „afectează întreg teritoriul național, dar mai ales în nordul Italiei, unde există aproape o dublare a numărului de decese zilnice (de la 830 la 1.527 pe zi)”. În special, explică INPS, „distribuția pe grupe de vârstă arată o creștere a numărului de decese zilnice pentru toate grupele de vârstă. În special, în nord grupele 70-79 și 80-89 au avut rată aproape dublă numărul de decese, în timp ce în centru-sud, creșterea a fost limitată „. La 30 aprilie provinciile cele mai afectate erau Bergamo, Brescia, Cremona, Lodi și Piacenza. În aceste zone, „vârsta medie la decese era de 81,5 (78 de ani pentru bărbați și 85 pentru femei). Procentul de femei a fost de 44,5% „, confirmând că virusul afectează cel mai mult bărbații (53,8%).

Consecințele restricțiilor

Potrivit INPS, numărul morților dintre martie și aprilie „a fost condiționat nu numai de epidemie, ci și de consecințele restricțiilor”. Consecințe negative, cum ar fi „persoanele care au murit din cauza altor boli pentru că nu au putut găsi un pat de spital sau pentru că nu s-au dus acolo de frica de contagiune”, explică INPS. Dar și consecințe pozitive, cum ar fi „reducerea deceselor rutiere sau a accidentelor de muncă”. În orice caz, concluzionează Institutul de securitate socială, „pentru a înțelege mai bine adevăratele consecințe ale epidemiei, va trebui să așteptăm să fie eradicat complet virusul, cu vaccinul sau terapia antivirală eficientă”.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://ziarulromanesc.net/prim-plan-uk/in-marea-britanie-au-murit-55-000-de-persoane-peste-numarul-de-decese-preconizat-pentru-anul-2020/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version