Menu
in

Curtea de Apel Bari spune NU extrădării lui Ionel Arsene

Curtea de Apel Bari spune NU extrădării lui Ionel Arsene – Mandatul european de arestare este blocat până în decembrie: „Fostul politician român necesită o nouă evaluare psihiatrică și nu poate fi arestat. Starea lui psihofizică este incompatibilă cu închisoarea”, au stabilit judecătorii din Bari. Curtea de Apel a admis ieri cererile apărării și a suspendat extrădarea lui Ionel Arsene, puternic dorită de ministrul român al Justiției și, prin urmare, acesta nu va intra în închisoare, informează Etruria News. Executarea mandatului european de arestare nu poate încălca drepturile fundamentale ale cetățeanului european.

Victima unei adevărate persecuții politico-judiciare în România

Bătălia juridică a avocaților Mario Antinucci și Alfredo Gaito în apărarea celebrului lider socialist european Ionel Arsene, victima unei adevărate persecuții politico-judiciare în România – țara de emitere a mandatului european de arestare, s-a încheiat ieri cu o sentință importantă a Curtea de Apel din Bari care a suspendat predarea cunoscutului politician timp de șase luni până la ședința din 17.12.24 , când același expert, doctorul Cesario Schiraldi , deja autor al primului raport, va fi audiat din nou pentru a verifica situația reală de sănătate a lui Arsene după ceva timp.

Ionel Arsene nu pleacă din Italia, judecătorii AU RESPINS cererea de extrădare

„ Decizia cu autoritate a Curții de Apel – a explicat într-o notă de presă avocatul Mario Antinucci care îl apără pe Ionel Arsene – deschide calea către un control individualizat al respectării drepturilor fundamentale, liber de existența deficiențelor sistemice și generalizate în statul de emisie. Aceasta este o schimbare perturbatoare, care schimbă perspectiva mandatului de arestare și afirmă necesitatea de a privi, într-o judecată deplină independentă, drepturile fundamentale și, prin urmare, nevoile specifice ale persoanei ce urmează a fi predată, în armonie cu jurisprudența europeană recentă. și constituțional în această chestiune”.

Italia aprobă extrădarea lui Darius Vâlcov: urmează să fie predat autorităților din România

Curtea de Apel Bari spune NU extrădării lui Ionel Arsene

Avocatul Antinucci continuă în nota de presă: „ Neprezentarea unui motiv de refuz legat de condițiile de sănătate ale persoanei interesate, în cazul unei boli cronice și potențial ireversibile, ar intra în conflict cu principiul duratei rezonabile a procesului sesizat. la art. 111 din Constituție, în cazuri similare, legislația în vigoare ar produce – ca urmare a dispoziției de suspendare a executării în urma hotărârii prin care a dispus predarea, în temeiul art. 23, alin.3, din legea nr. 69 din 2005 – „ o paralizie procesuală destinată să dureze o perioadă complet nedeterminată ” , cu prejudiciu în consecință atât „ necesității de a evita continuarea proceselor prelungite în timp ”, cât și „ dreptului învinuitului de a fi judecat – sau în orice caz să vadă încheiată faza procesuală la care este supus – într-un termen rezonabil ”.

Curtea Constituțională a precizat că împărtășește aprecierea, exprimată chiar de Curtea Europeană de Justiție, potrivit căreia executarea unui mandat european de arestare – emis atât în ​​scopul urmăririi penale, cât și al executării unei pedepse sau a unei măsuri de siguranță privativă de libertate personală – nu ar trebui să aibă ca rezultat expunerea persoanei solicitate la un risc de deteriorare rapidă, semnificativă și ireparabilă a stării de sănătate și cu atât mai mult la o reducere a speranței de viață.

Admiterea mandatului de arestare în astfel de împrejurări ar presupune – după cum însăși Curtea Europeană de Justiție a subliniat – o încălcare a art. 4 din Carta Europeană a Drepturilor Fundamentale, expunând persoana interesată la riscul unor tratamente inumane și degradante; și ar determina în orice caz, din punct de vedere al dreptului constituțional, o încălcare a dreptului inviolabil la sănătate al persoanei căutate, protejat prin articole. 2 și 32 din Carta Constituțională.

Instanţa Curţii de Apel din Bari a refuzat să o extrădeze în România pe fosta şefă a DIICOT, Alina Bica. ”Nu a fost admisă extrădarea”

„ În contextul conturat – a precizat în cele din urmă Antinucci – „cazul Arsene” arată cum, prin dialogul care se bazează pe procedura de hotărâre prealabilă în fața judecătorilor din Luxemburg, Curtea Constituțională participă la dezvoltarea parametrului supranațional, contribuind la creșterea standardul european de protecție a drepturilor fundamentale. Apărarea lui Arsene a cerut cu forță judecătorilor din Bari să asigure eficiența garanțiilor europene ale mandatului de arestare, un „noroc câștigat”, ceea ce demonstrează încă o dată modul în care Curtea italiană reușește să joace un rol activ în panorama europeană” .

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version