Menu
in

Cum au votat românii din Italia: Partidul Poporului are sute de voturi la Torino VIDEO

La ora 21, ora Italiei, s-a închis urnele pentru alegerile parlamentare din România. Potrivit Agerpres, în Peninsulă votaseră peste 10.000 de români la ora 18. Surse neoficiale au declarat pentru GR că, la închiderea urnelor, numărul votanţilor era de circa 13.000.

Potrivit unor date neoficiale obţinute de Gazeta Românească, la Torino, în secţiile de votare 100 şi 101, cele mai multe voturi au fost obţinute de candidaţii USL (Uniunea Social Liberală), urmaţi de cei ai PPDD (Partidul Poporului Dan Diaconescu). Pe locul al treilea s-au situat candidaţii alianţei ARD (Alianţa România Dreaptă). Iată şi rezultatele (neoficiale):

Torino – secția de votare 100

Camera deputaților ARD 217, USL 444, PPDD 355, PRM 29
Senat ARD 211, USL 435, PER 25, PPDD 373, UDMR 3, PRM 29

Secția de votare 101
Camera deputaților ARD 151, USL 330, PPDD 203, PRM 11
Senat ARD 155, USL 326, PER 13, PPDD 208

În Italia au fost puse la dispoziţia alegătorilor 56 de secţii de votare. Unii români s-au prezentat la urne fără însă a avea toate documentele necesare, respectiv un document de identitate românesc valabil şi un document care să ateste domiciliul sau reşedinţa în Italia.

„Nu am putut vota pentru că aveam paşaportul expirat şi nu m-am gândit că trebuie, având în vedere că locuiesc în Italia de 16 ani şi am documente italiene”, ne-s spus doamna Elvira C., de 49 de ani, în faţa secţiei de votare 99 din Roma, organizată în incinta centrului comercial La Strada.

Alţi români au venit la vot, fără să cunoaşte candidaţii: „Dar ne dau înăuntru lista cu numele candidaţilor şi cu partidele?” a întrebat o doamnă, înainte de a intra în secţia de votare.

„Am votat pentru viitorul copiilor noştri şi aş vrea un lucru de la noii parlamentari: să fure mai puţin”- ne-a declarat Decebal Drăguşel, fost candidat la consiliul local din Campagnano, localitate la 30 de km de Roma. „Votul nostru, al românilor din diaspora, contează şi trebuie ca în ţară să se ţină cont de el, pentru că noi am plecat şi din cauza celor care ne-au condus”.

 

„Am venit să votez, împreună cu fratele şi cumnata mea. Nu sunt de acord cu corpurile străine din sânul comunităţii româneşti, vreau ca românii din diaspora să fie reprezentaţi de românii din diaspora. Aleşii ar trebui să deschidă birouri parlamentare în principale oraşe unde se află comunităţi de români şi să ducă ideile lor în Parlament, transformându-le în proiecte de lege”- ne-a spus Ovidiu Gal, fost exponent al PDL în Italia.

Votul românilor din străinătate pentru alegerile parlamentare s-a încheiat astăzi, 10 decembrie 2012, la ora 7.00, ora României, odată cu închiderea ultimelor 5 secţii de votare de pe Coasta de Vest a Statelor Unite, respectiv Los Angeles, Portland, Seattle, San Francisco şi Las Vegas, informează MAE:

Date fiind diferenţele de fus orar, votul s-a derulat în străinătate pe durata a 35 de ore şi a decurs în condiţii normale. 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version