in

19 țări europene INTERZIC accesul românilor sau impun RESTRICȚII la intrarea pe teritoriul lor

România a ajuns, miercuri, la peste 30.000 de pacienți testați pozitiv pentru Covid-19 și 1.800 de decese, iar joi a stabilit un nou record de confirmări zilnice, anunțând 614 de cazuri confirmate în 24 de ore.

Tot mai multe state consideră țara noastră o zonă cu risc și fie au interzis accesul românilor pe teritoriul lor, fie au impus diverse restricții.

Austria – Începând cu data de 9 iulie, ora 00.00, toți cetățenii care călătoresc din România vor putea intra în Austria doar dacă prezintă un certificat (în limba engleză sau germană) de test negativ pentru infecția cu COVID-19 (PCR, RT), efectuat în ultimele 4 zile, anterior intrării în Austria. În absența acestui certificat, cetățenii care călătoresc din România cu destinație finală Austria vor trebui să intre în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile. În cazul în care nu este respectată măsura autoizolării, amenda poate ajunge până la 1.450 de euro. De asemenea, au informat că va exista posibilitatea ca această categorie de cetățeni să fie testați la intrarea în Austria, în cazul unui test negativ nefiind necesară măsura autoizolării.

Bosnia și Herțegovina – Cetățenii români pot tranzita Bosnia și Herțegovina în scopul revenirii în România/în statul de reședință, cu condiția să nu se cazeze pe teritoriul acestui stat. Tranzitul în scop turistic NU este permis, cu excepția coridorului Neum (Croația-Bosnia și Herțegovina-Croația).

Cipru – Românii trebuie să prezinte, la intrarea în Cipru, dovada efectuării unui test COVID-19, datat cu maxim 72 de ore anterior călătoriei. Pasagerilor care nu dețin rezultatele testului le va fi refuzată îmbarcarea, cu excepția celor care prezintă dovada că nu există capacități de testare în țara de proveniență. Aceștia vor fi testați la sosire și obligați să se autoizoleze până la primirea rezultatelor testului. Costurile testării și ale zilelor de izolare vor fi acoperite personal.

Danemarca – Începând cu 27 iunie 2020, Danemarca permite intrarea pe teritoriul său și turiștilor rezidenți în statele membre ale Uniunii Europene, statele din spațiul Schengen și Marea Britanie, dacă statul din care vin se regăsește pe lista deschisă stabilită de Autoritatea Daneză de Sănătate și dacă dovedesc că au o rezervare de cel puțin 6 nopți la o unitate de cazare din Danemarca (care să conțină toate numele celor care au rezervat și perioada rezervată). Această listă este actualizată săptămânal, în fiecare zi de joi. În prezent, România se regăsește pe lista deschisă.

Estonia – Cetățenii români care intră în Estonia sunt obligați la măsura autoizolării timp de 14 zile, țara noastră având o rată a infectărilor este mai mare de 16 la 100.000 de locuitori.

Finlanda – Românii pot intra doar dacă au permis de rezidență, sunt angajați în baza unui contract de muncă, vizitează o rudă de gradul I sau studiază la o instituție de învățământ de acolo.

Grecia – Potrivit informațiilor actualizate disponibile pe pagina https://travel.gov.gr, procedura aplicabilă turiștilor care sunt testați pentru infecția cu COVID-19 la intrarea pe teritoriul Republicii Elene a fost modificată. Astfel, după efectuarea testării, persoanele în cauză își vor continua călătoria către destinația finală în așteptarea rezultatului, care este comunicat în 24 de ore. Autoritățile elene recomandă ca, până la comunicarea rezultatului, persoanele testate să păstreze distanțarea socială, să respecte recomandările adoptate la nivel local și să își monitorizeze starea de sănătate pentru identificarea unor eventuale simptome specifice infecției cu COVID-19. Persoanele testate vor fi contactate doar în cazul unui rezultat pozitiv.

De asemenea, conform aceleiași surse oficiale, începând cu data 9 iulie 2020, completarea obligatorie a formularului electronic (Passenger Locator Form) de către persoanele care intră pe teritoriul Republicii Elene (pe cale aeriană, rutieră sau maritimă) trebuie făcută cu cel puțin 24 de ore înainte de data călătoriei, și nu cu 48 de ore cum era valabil inițial. MAE reamintește că nerespectarea obligației de a completa acest formular este sancționată cu o amendă de 500 de euro, potrivit legislației elene în vigoare. Formularul este disponibil în limba engleză la adresa https://travel.gov.gr, unde sunt precizate și condițiile de călătorie valabile pentru această perioadă.

Cu privire la informațiile vehiculate în spațiul public privind testarea tuturor turiștilor la punctul de frontieră Kulata-Promachonas, Ambasada României la Atena a solicitat clarificări autorităților elene competente care au menționat că, la acest moment, testarea se face în continuare aleatoriu, în limita numărului de teste disponibile.

Irlanda – Până pe 20 iulie, autoritățile irlandeze impun obligativitatea pentru toți cetățenii care sosesc în Irlanda să completeze un formular de localizare. După intrarea în Irlanda, toți cetățenii vor trebui să se izoleze pentru o perioadă de 14 zile.

Islanda – Începând din 15 iunie, călătorii care doresc să evite carantina de 14 zile și sosesc pe Aeroportul Internațional Keflavik sau alte aeroporturi și porturi internaționale vor putea opta pentru efectuarea unui test pentru depistarea COVID-19. În perioada 15 – 30 iunie, testarea va fi gratuită, iar din data de 1 iulie fiecare testare va costa 15.000 ISK (aprox. 100 EUR). Pasagerii în tranzit, persoanele care dețin un certificat eliberat de autoritățile medicale islandeze conform căruia au avut deja o infecție cu COVID-19 și copiii născuți începând cu anul 2005 sunt exceptați de la obligativitatea testării sau a plasării în carantină. Persoanele care au călătorit în Islanda anterior posibilității de testare pentru COVID-19 la granițe și se află în carantină la data de 15 iunie pot solicita să fie testate, contra taxei standard, la un centru de sănătate. În situația în care rezultatul testului este negativ, acestea pot părăsi carantina.

Letonia – Obligația de a se autoizola o perioadă de 14 zile după sosirea în Letonia se impune pentru cetățenii și rezidenții permanenți din România.

Lituania – Se permite intrarea în Lituania, cu recomandarea autoizolării de 14 zile de la intrarea în țară, pentru cetățenii sau rezidenții permanenți ai României.

Malta – Interzice complet accesul românilor pe teritoriul său.

Muntenegru – Începând cu 6 iulie, toate persoanele care sosesc în Muntenegru din Serbia vor fi plasate în carantină instituționalizată; această prevedere nu se aplică în cazul tranzitului prin Serbia, cu condiția ca acest tranzit să se facă în cursul aceleiași zile de la data intrării. Cetățenii români sunt sfătuiți de MAE ca accesul în Muntenegru să se facă în baza pașaportului valabil, pentru a putea face dovada datelor de intrare/ieșire și să tranziteze Serbia fără opriri.

Norvegia – Începând cu data de 15 iulie 2020, va fi permisă intrarea cetățenilor rezidenți în state ale spațiului Schengen și SEE, dacă situația îmbolnăvirilor se va menține la un nivel scăzut. Totodată, se va renunța la obligativitatea intrării în carantină pentru persoanele care vin din țări/regiuni cu un nivel acceptabil de infecții. Lista țărilor și regiunilor care vor fi considerate ca sigure va fi elaborată de Institutul Norvegian pentru Sănătate Publică și va fi făcută publică în data de 10 iulie a.c. Situația îmbolnăvirilor va fi monitorizată permanent și, la fiecare 14 zile, se va face o actualizare a listei statelor/regiunilor exceptate. În prezent, accesul românilor nu este permis.

Marea Britanie – Cetățenii români care călătoresc în Anglia dintr-unul din statele care nu sunt incluse în lista excepțiilor, valabilă din 10 iulie, sunt obligați să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile. Statele de pe lista țărilor exceptate de la restricții de călătorie sunt: Andorra, Antigua și Barbuda, Aruba, Australia, Republica Austria, Bahamas, Barbados, Regatul Belgiei, Insula Bonaire, Republica Cehă, Republica Cipru, Republica Croația, Republica Coreea, Curaçao, Regatul Danemarcei, Republica Dominicană, Republica Elenă, Republica Franceză, Polinezia Franceză, Insulele Feroe, Republica Finlanda, Republica Insulelor Fiji, Republica Federală Germania, Grenada, Groenlanda, Guadelupa, R.A.S. Hong Kong, Republica Italiană, Republica Islanda, Jamaica, Japonia, Principatul Liechtenstein, Republica Lituania, Marele Ducat de Luxemburg, R.A.S. Macao, Republica Malta, Republica Mauritius, Principatul Monaco, Regatul Norvegiei, Noua Caledonie, Noua Zeelandă, Republica Polonă, Réunion, Republica San Marino, Republica Serbia, Republica Seychelles, Regatul Spaniei, Regatul Suediei, Saint-Barthélemy, Saint Eustatius și Saba, Saint Kitts și Nevis, Saint Lucia, Saint Pierre și Miquelon, Regatul Țărilor de Jos, Republica Trinidad și Tobago, Republica Turcia, Ungaria, Vatican, Republica Socialistă Vietnam.

Olanda – Începând cu data de 9 iulie, cetățenilor care se deplasează din România în Olanda le este recomandată ferm auto-izolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile din momentul intrării pe teritoriul Regatului Țărilor de Jos.

Republica Moldova – Interzice până la data de 15 iulie 2020 intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini şi apatrizilor.

Slovacia – Cetăţenii români nu au acces pe teritoriul Republicii Slovace, în scop turistic, de afaceri, personal. Cetăţenii români pot tranzita teritoriul Republicii Slovace fără aprobare prealabilă din partea autorităţilor slovace, în scopul repatrierii sau al deplasării în statul de destinaţie, cu condiţia ca deplasarea să aibă loc fără oprire, în decurs de max. 8 ore de la intrarea pe teritoriul Republicii Slovace, inclusiv pentru realimentarea cu combustibil.

Slovenia – Tranzitul cetățenilor români spre România nu este restricționat, cu condiția părăsirii teritoriului sloven în maxim 12 ore (sunt acceptate scurte opriri pentru alimentare cu combustibil, masă, cafea, toaletă, odihnă etc., fără a înnopta în Slovenia). Tranzitul cetățenilor români spre alte state europene este permis în anumite condiții: să poată dovedi motivul deplasării (faptul că sunt rezidenți sau au domiciliul, că au un contract de muncă sau o problemă medicală de rezolvat în țara de destinație; turismul și călătoriile de afaceri nu sunt incluse în lista de excepții. Și în cazul tranzitului spre alte state europene se aplică regula părăsirii teritoriului sloven în maxim 12 ore.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Glumă proastă a unei românce din Italia, și-a sunat familia din țară spunând că e răpită, sancționată de poliție

EXCLUSIV / Constantin Bălăceanu Stolnici îi desființează pe conspiraționiștii Covid: «Este vorba de un război pe viață și pe moarte între două specii de pe Terra»