Sărbătoare românească la Volpiano, localitate din provincia Torino unde locuiesc numeroși români – Întâlnire dedicată muzicii, dansurilor și tradițiilor românești, organizată de secția Volpiano a asociației „Radacini Latin Ets”, cu colaborarea primăriei, a consulatului românesc și a asociației Pro Loco.
>>> ”Un colț din România” la Ambasadă – descoperit în Campania ”Cu România în inimă”
Sărbătoare românească la Volpiano
Duminică, 30 aprilie, Piazza Madonna della Grazie a găzduit „Flori de primăvară”, un eveniment dedicat muzicii, dansului și tradițiilor românești, organizat de secția Volpiano a asociației „Radacini Latin Ets”, cu colaborarea Municipalității, a Consulatului General al României la Torino şi Pro Loco.
De dimineața până după-amiaza târziu participanții au putut gusta specialități gastronomice românești, au admirat sculpturile maestrului Ioan Tabacaru și s-au bucurat de cântecele, ritmurile și dansurile tradiționale ale românilor.
Primarul: „Trebuie să devină o tradiție”
„O întâlnire născută aproape întâmplător, grație unei discuții cu câțiva prieteni și care s-a transformat într-un eveniment concret – a comentat primarul Giovanni Panichelli când a salutat autoritățile – sper ca acest eveniment, aflat la prima ediție, să devină o tradiţie care trebuie continuată cât mai mult timp. Mulțumiri, așadar, tuturor celor care au colaborat pentru ca această inițiativă să poată vedea lumina, și mulțumiri și Pro Loco-ului nostru, care i-a însoțit pe prietenii români să se descurce în lumea birocrației.
Românii sunt o parte importantă a societății Volpiano și este corect să aibă spațiul lor. Și am încredere că relațiile pot deveni și mai strânse, începând cu participarea acestei asociații, care se stabilește și la Volpiano, la tradiționalele numiri ale orașului nostru”, a mai spus primarul, citat de obiettivonews.it.
Primăria, precum și Pro Loco (reprezentată cu această ocazie de Fabio Drago), au primit și ele complimente și mulțumiri din partea reprezentantului consulatului, Mihai Manolescu, care a subliniat că prin aceste inițiative se promovează dialogul și integrarea devine din ce în ce mai profundă. Schimbul de steaguri și fanioane între primarul Panichelli și liderii asociației românești a închis partea instituțională, și a lăsat din nou loc muzicii, cântecelor și dansurilor.