Menu
in

Românii sunt pe primul loc la achiziționarea de locuințe în Italia, iată clasamentul complet

Românii sunt pe primul loc la achiziționarea de locuințe în Italia. Numărul familiilor străine care cumpără locuințe este în creștere, dar majoritatea cererii rămâne din partea italienilor. Acest lucru a fost relevat de Kìron Partner (Biroul de Studii Tecnocasa), care a analizat caracteristicile celor care se mișcă pe piața creditelor într-un context economic în schimbare.
>>> Italia: Modificare radicală în activitatea medicilor de familie, peste 1,5 milioane de pacienți vor beneficia

Românii sunt pe primul loc la achiziționarea de locuințe în Italia

În Umbria, prin urmare, se finanțează în principal cetățeni italieni: de fapt, 63,5% dintre creditele ipotecare au fost emise pentru persoane de origine italiană, dar procentul străinilor este în creștere. În prezent, aproape 23,9% sunt cetățeni europeni și 12,6% sunt imigranți extracomunitari.

Cele mai reprezentate naționalități sunt cea română, albaneză și moldovenească, în timp ce cei mai mulți non-europeni provin din Asia, urmați la o distanță foarte mică de latino-americani și africani. Vârsta medie a celor care contractează un credit ipotecar în Umbria în 2022 este de 39,7 ani.
>>> Familie de români din Bologna, evaziune fiscală totală: au ascuns peste 100.000 de euro. Garda de Finanțe i-a prins pe Facebook

O analiză pe categorii de vârstă arată că 36,7% din populație se încadrează în cea mai mică categorie, 18 – 34 de ani; 32,5% au între 35 și 44 de ani; 20,4% se încadrează în categoria de vârstă 45 – 54 de ani; 9,7% se încadrează în categoria de vârstă 55 – 64 de ani; 0,7% se încadrează în cea mai mare categorie, 65 de ani și peste.

Peste 80% salariați permanent

Analiza ocupației împrumutatului arată, de asemenea, că siguranța economică se numără printre elementele fundamentale cerute de instituțiile de credit pentru a acorda un credit. Această caracteristică identifică 83,6% din eșantion (salariați permanenți și pensionari), față de 7,6% dintre cei cu contracte de muncă flexibile (liber profesioniști și proprietari de firme) și 5,5% dintre lucrătorii pe perioadă determinată.

Toate acestea în fața unei scăderi a cererii: de fapt, în ultimul trimestru din 2022, gospodăriile umbre au primit 114,9 milioane de euro sub formă de împrumuturi pentru achiziționarea de locuințe, în scădere cu 22,4%, adică -33,2 milioane.

sursa: lanazione.it

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version