in

Români, ruși, ucraineni și italieni s-au rugat pentru pace la Palermo

La Palermo a fost organizată joi de către Parohia Ortodoxă Română Sfântul Haralambie o Rugăciune pentru Pace. Alături de preotul Martinian Epure s-au aflat reprezentați ai bisericii ruse, ai celei ucrainene, precum și un preot catolic, consilieri ai Primăriei Palermo și credincioși.

Rugăciune pentru Pace la Palermo

Inițial fusese planificată în Capela Palatină situată în Palazzo dei Normanni, dar din motive tehnice și administrative s-a stabilit ca Sfânta Liturghie să se desfășoare în centrul orașului, unde este situată biserica românească.

„Pacea cu semenii presupune iubire, milostenie, ajutor, rugăciune și compătimire”

Părintele Martinian a reamintit că în Epistola către Evrei a Sfântului Apostol Pavel(cap. 12 al.14) este scris: “Căutați pacea cu toți și sfințenia, fără de care nimeni nu va vedea pe Domnul.”

Se spune că pacea adevărată este rezultatul a trei componente: pacea cu Dumnezeu, cea cu oamenii și cea cu tine. Pentru a fi în pace cu Dumnezeu trebuie să faci totul având conștiința că El este cu tine, atâta timp cât și tu ești cu El, că îți veghează pașii.

Pacea cu semenii presupune iubire, milostenie, ajutor, rugăciune și compătimire. Fiecare dintre noi să ne rugăm pentru noi și pentru toți oamenii aflați în suferință, să nu ne pierdem niciodată nădejdea! Hristos a Înviat!”

Românii sunt foarte bine integrați

Consilierul primariei Palermo, Ottavio Zacco ne-a declarat că “românii din Palermo sunt foarte bine integrați, mulți sunt rezidenți în acest cartier și se ajută cu palermitanii, copiii cresc împreună și frecventează școlile publice; cu ajutorul preotului au putut fi distribuite alimente și medicamente nu doar comunității românești ci și localnicilor;

Primăria Palermo a finanțat parohiile pentru a proteja familiile aflate în dificultate, mai ales în perioada pandemiei. Suntem recunoscători că am putut lucra împreună cu folos pentru cetățeni”.

Oprirea gazului rusesc, Draghi: „Vreți pacea sau aerul condiționat?”

„O comunitate cu o bună pregătire și calificare”

Francesca Vetrano, consilier în cartierul I, mărturisește că a avut parte de “adevărate lecții de viață” de la o elevă de liceu venită din România care a devenit cea mai bună din clasa în care studia și fiul ei.

“Mi se întâmplă des în activitatea pe care o desfășor să citesc sau să scriu CV-uri pentru români; majoritatea sunt absolvenți de liceu sau o facultate, iar primul impact este că avem de a face cu o comunitate cu o bună pregătire și calificare.

Evident, au ajuns aici deoarece în țara de origine aveau diverse dificultăți, iar acum fac parte din familia noastră! Românii au o cultură asemănătoare cu a noastră, ba chiar aș spune superioară, am întâlnit personal chiar medici.

Monument al eroilor români din Primul Război Mondial, ridicat la Bolzano

Perioada pandemiei a fost complicată pentru toată lumea, localnicii au putut apela în cazul problemelor financiare la părinți, rude, prieteni, străinii însă aveau nuclee familiale mai restrânse, disperse, mai greu de ajutat dacă nu ar fi existat colaborarea cu preoții din cartiere. Dacă ar fi să caracterizez un român, o româncă sau o familie română aș folosi trei cuvinte: onești, harnici, buni.”

Deputatul Edy Tamajo a transmis felicitări comunității românești pentru organizarea acestui important eveniment necesar pentru unitatea creștină europeană.

Crina Suceveanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 4.1]
Matteo Lorenzato a murit în somn la Padova

Padova, Matteo Lorenzato a murit în somn la 27 de ani. A fost găsit de tatăl său, care venise să-l trezească

eveniment romanesc

Italia, eveniment românesc de solidaritate cu poporul ucrainean: ”COMUNITATEA ÎN FLOARE”