Povestea lui Silviu Isopescu (26 de ani), românul care a supravieţuit unei boli grave, deşi medicii nu-i dădeau absolut nicio şansă, i-a impresionat pe italieni. Tânărul şi-a învins boala, dar nu numai atât. Acum, el se pregăteşte să devină asistent şi să-i ajute şi pe alţii să tranşeze în favoarea lor lupta cu cele grave afecţiuni.
În primăvara anului 2009, Silviu îşi vizita mama, în Italia, chiar înaintea sărbătorilor Pascale, fără să bănuiască măcar turnura pe care urma să o ia viaţa lui, dar şi a întregii familii. La scurt timp după ce a ajuns la Citta di Castello, acolo unde mama sa lucra de câţiva ani, tânărul a început să se simtă din ce în ce mai rău, aparent fără niciun motiv.
”A fost pentru prima dată când am ieşit din ţară, m-am dus să-mi petrec vacanţa la mama. Am ajuns în Italia pe 10 aprilie, iar pe 12 aprilie erau Paştele. Am constatat că mă simt foarte, foarte rău. Vărsam, aveam dureri, mă simţeam îngrozitor. La început am pus starea asta de rău pe seama oboselii pe care o acumulasem pe drum, fiindcă venisem cu autocarul. Dar cum în loc să-mi treacă, mă simţeam din ce în ce mai rău, am fost nevoit să mă duc la medic, în Italia“, rememorează tânărul.
Rezultatele consultului au fost devastatoare pentru Silviu şi pentru mama sa. Dacă iniţial au crezut că are hepatită, medicii italieni au descoperit că suferea de leucemie, iar boala se afla într-un stadiu avansat. Şi ca şi cum nu ar fi fost suficient, probele de laborator au relevat faptul că ficatul său era ca şi distrus, aproape de colaps.
”Mi-au spus că am de 40 de ori mai mare bilirubina decât ar fi fost normal. Medicul era surprins că mai trăiesc în condiţiile astea, aşa că a trebuit să repet analizele. Şi au ieşit la fel. Mi-au spus că nu au mai avut pe nimeni cu asemenea rezultate şi chiar dacă au încercat să mă menajeze, am înţeles şi eu gravitatea situaţiei“, povesteşte Silviu.
Românul a fost internat la spitalul de la Perugia. A fost o perioadă cumplită pentru el, cu zeci de analize în fiecare zi, cu un stres enorm şi cu un moral zdruncinat serios. Medicii l-au pus pe listă pentru un transplant de ficat, dar exista o problemă serioasă. Silviu ar fi trebuit, teoretic, să urmeze un tratament agresiv cu citostatice împotriva leucemiei, însă nu s-a putut din cauza ficatului său.
O doză prea mare de citostatice i-ar fi putut fi fatală, însă, pe de altă parte, medicii voiau să încerce, totuşi, să-i trateze şi leucemia. Până la urmă, au găsit o soluţie de compromis, cu un tratament cu citostatice mai puţin dăunătoare ficatului. Şi aşa a făcut primii paşi spre ceea ce ulterior avea să fie numit, chiar de către medicii italieni, un adevărat miracol.
Silviu s-a vindecat, apoi a dat la facultate şi a fost admis. În acest an, la începutul lunii aprilie, a avut loc şi festivitatea de absolvire, a devenit asistent medical cu acte în regulă. Românul ia acum în calcule să se angajeze chiar la spitalul unde a fost internat ani de zile, mai ales că a rămas în relaţii excelente cu medicii de acolo şi cu asistenţii.
Întreaga poveste pe adevărul.ro