Menu
in

Parma invadată de apă, voluntarii din comunitatea românească în acţiune

În urma ploilor care au fost zilele trecute la Parma, râurile Baganza şi Parma au răbufnit furioase distrugând o mare parte din structurile publice şi private în special cartierele lovite de inundaţii aflate lângă malul acestor râuri.

Multe dintre structurile private au fost distruse de apă şi nămol, multe familii au fost costranse să plece din propriile lor case lăsând în urmă toată agonisirea şi munca lor de-o viaţă care au fost luate în puţin timp de apă.

Nici structurile publice nu au fost ocolite, sediul central de la Telecom Italia a fost inundat de apă, aşa cum dealtfel reţelele telefonice fixe şi mobile au fost blocate timp de trei zile. Şcoli, pensiuni de bătrâni, centre de tineri, două spitalele au fost evacuate din cauza inundaţiilor, mulţi bolnavi în special bătrâni au fost transferaţi în alte structuri sanitare publice din alte zone ale oraşului.

Străzile din vecinătatea zonelor unde au fost lovite de inundaţii, au fost blocate de poliţie imediat din primele ore, au fost mobilizate forţele de ordine, pompierii şi voluntarii de la protecţia civilă, însă, daunele erau prea mari, nu puteau să facă faţă acestei situaţii catastrofale.

Primarul oraşului Parma, Federico Pizzarotti a făcut un apel către toţi cetăţenii: “să intervină prin voluntariat la ajutorarea celor loviţi în această nemiloasă situaţie”.

Evident, nu au lipsit în aceste momente dificile nici voluntarii din comunitatea românească din Parma.


Ilieș Ioan Cristian, proprietarul magazinului Transilvania Market, a declarat: ”Nu puteam să fiu indiferent, aici trăiesc împreună cu familia, avem şi noi case, puteam să fiu eu în situaţia lor. Am răspuns apelului făcut de domnul primar lăsând-o pe soţia singură în magazin să-i ajut pe cei nefericiţi, am adunat câţiva conaţionali şi am plecat echipaţi adecvat în zona Montanara să scoatem apă şi nămolul din câteva apartamente.”

”În astfel de cazuri suntem aici în calitate de oameni fără distincţie de naţionalitate şi etnie. M-am întristat foarte mult văzând o doamnă disperată cu lacrimi în ochi, cerându-ne ajutorul să-i scoatem mocirla din casă, volutarii romani au intervenit imediat, eliberându-i casa lăsată de capricile naturii.

Comunitatea românească din Parma va continua să fie alături de alţi voluntari până în momentul stabilizării, ba chiar am primit multe cereri de participare din partea românilor, dornici să-i ajute pe cei sinistraţi.” a mai declarat o româncă voluntară.

Carmen Scorțanu, Parma

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version