La Parohia ortodoxă română din Olbia a fost ținut un parastas de 40 de zile pentru victimele din avionul care s-a prăbușit la Milano, între care trei membri ai familiei magnatului Dan Petrescu.
„Cu durere în suflete ,cu părere de rău….Dar cu nădejdea Învierii Mântuitorului Hristos astăzi facem pomenirea de 40 de zile a celor ce au fost Dan Petrescu , Dan-Stefan(fiul) şi Dorotea (soția), enoriaşii Parohiei Sfântul Ioan Botezatorul-Olbia .Dumnezeu să îi ierte !!!” este mesajul de pe pagina parohiei.
Conform rânduirii Bisericii Ortodoxe Române, parastasul la 40 de zile se ține în amintirea Înălțării la cer a Domnului, care a avut loc la 40 de zile după Înviere, pentru ca tot așa să se înalțe și sufletul răposatului la cer.
Episcopia Italiei: „Dan Petrescu a susținut construirea bisericii românești din Olbia”
Conform Episcopiei Italiei, Dan Petrescu a fost membru al Parohiei Sfântul Ioan Botezătorul din Olbia și unul dintre susținătorii proiectului de construcție a bisericii de lemn, pentru care s-a pus piatra de temelie în 23 mai.
A fost deschisă cutia neagră
Cutia neagră a avionului privat care s-a prăbușit la Milano după câteva minute de la decolarea de pe aeroportul Linate, pe 3 octombrie, a fost deschisă. În interior s-au găsit date care vor fi decodificate pentru a se încerca să se clarifice tragicul accident în care au murit opt persoane, printre care miliardarul Dan Petrescu.
Avion prăbușit la Milano, cine sunt cei care au murit alături de cel mai bogat român
Cine este Dan Petrescu, miliardarul român care ar fi pilotat avionul prăbușit la Milano
Din datele tehnice culese, extrapolate cu software special și asupra cărora va începe o delicată muncă de analiză, se va putea înțelege de ce aeronava s-a prăbușit.
Pilotul nu a emis nicio alarmă către camera radar din Linate, căreia îi ceruse traseul de întoarcere la aeroport. Datele cuprinse în reportofonul de zbor au fost preluate de laboratoarele tehnologice din Roma ale Agenției Naționale pentru Siguranța Zborului (ANSV), titular al anchetei tehnice de siguranță, care procedează în paralel cu anheta procurorilor.
Procedura de preluare a datelor s-a desfasurat în 12 noiembrie în prezența părților.
La operațiuni au participat un anchetator al Aias (Autoritatea de Investigație a României, reprezentând statul de înmatriculare a aeronavei), consultantul tehnic al parchetului și celelalte persoane legal îndreptățite să participe la activitatea în cauză.
„Activitățile s-au desfășurat cu succes și s-a putut recupera datele conținute în memorie. În curând, în cadrul investigațiilor respective și cu respectarea diferitelor scopuri ale acestora, se va proceda la analiza datelor extrase” , explică el într-o notă Agenția Națională pentru Siguranța Zborului, potrivit cotidianului Libero.