in

O româncă din Spania a creat un site de promovare a României: ”Spaniolii merg în Uganda să vadă gorilele, de ce nu ar veni în România?”

În tumultul zilelor trăite printre străini, rareori putem găsi ştiri pozitive despre comunitatea românească şi România în general, de aceea, orice efort de a face cunoscută şi partea frumoasă a românilor trebuie intens susţinut.

Un exemplu este Alina Sasu, 40 de ani, o româncă ce trăieşte în Zaragoza, care a început un proiect foarte interesant, creând o pagină de promovare a României, o pagină care chiar dacă este la început este foarte bine structurată şi cu informaţii din mai multe domenii: geografie, gastronomie, simboluri ale României, locuri de interes şi forumuri.

Pagina web se numeşte VIAJAR POR RUMÂNIA(CĂLĂTORIŢI ÎN ROMÂNIA). Iată un scurt interviu cu cea care a dat viaţă acestui proiect.

Alina Sasu, spune-ne câte ceva despre tine? Cu ce te ocupi, de când ești în Spania?

Sunt originară din Craiova şi de 7 ani locuiesc în Zaragoza. Sunt o persoană activă, dornică de a învaţa şi de a creşte atât pe plan personal cât şi profesional. După foarte multe eforturi am reuşit să echivalez, aici în Spania, diploma de Licenţă în Drept obţinută în România. În curând voi putea profesa ca avocat, aici în Zaragoza.

Ştiu că te ocupi de un site de promovare a României, de unde a pornit inițiativa, cum ți-a venit ideea?

Idea paginii www.viajarporrumania.es s-a născut din dorinţa de a face cunoscută România, cu mânăstirile sale Patrimoniu al Umanităţii, cu varietatea de specii de plante, de animale, obiceiurile şi gastronomia. La televizor văd cum foarte mulţi turişti aleg, ca destinaţii de vacanţă, ţări precum Uganda pentru a vedea gorile sau Costa Rica, datorită varietăţii bogate de plante şi animale, cheltuind foarte mulţi bani. De ce să nu viziteze şi România?

Noi avem cea mai mare deltă fluvială din Europa, cu mii de specii de păsări, peşti şi animale, avem munţi frumoşi, urşi, tradiţiile bine conservate şi gastronomia de mare calitate, din păcate, necunoscute. Să nu uităm că România are de curând două destinaţii ecoturistice avizate, numărându-se printre primele ţări din lume care îndeplineşte standardele în ecoturism.

Care sunt obiectivele acestui site?

Am văzut diverse pagini web în care se vorbeşte despre România şi pagini de Facebook unde românii schimbă impresii despre lucruri care îi interesează.

Noi ne propunem să facem cunoscut potenţialul turistic al României, artă şi cultură românească. De asemenea, am creat două forumuri, unul dedicat întrebărilor celor care doresc să viziteze România dar şi impresiilor şi comentariilor celor care au vizitat România şi celălalt pentru noi cei care locuim aici, în Spania, unde putem interacționa, cunoscându-ne mutualmente.

Cum percepi gradul de integrare a românilor în societatea spaniolă?

Spaniolii sunt un popor primitor, ne văd ca pe un colectiv de oameni muncitori, respectuoşi şi bine pregătiţi. Ca dovadă de integrare, în ultimii ani s-au oficiat foarte multe căsătorii mixte.

Un cuvânt de încheiere adresat cititorilor noştri!

Îi încurajez pe toţi românii din diaspora care au o idee să facă tot posibilul să o ducă mai departe, să nu se lase descurajaţi de obstacolele întâlnite.Şi să nu uităm că suntem români! Să ne mândrim cu ţara şi neamul nostru.


Cătălin Serbu, Spania

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cristian David, fostul ministru al diasporei, a scăpat de arest

Obligată chiar de mama sa să se prostitueze la 16 ani, pe stradă la Roma