in

O familie de români din Azzano a rămas fără casă din cauza furtunii: „Primăria ne ignoră”

La patru luni după tornadă, o familie de români din Azzano, Pordenone, este încă fără adăpost. Primăria nu a făcut încă nimic. Il Gazzettino scrie despre nemulțumirile acestei familii.

Era după-amiaza târzie a zilei de 16 august, când o tornadă, un amestec de ploaie, grindină și vânt puternic, a lovit teritoriul localității Azzano, atât de mult încât rafalele de vânt au smuls acoperișuri, cu pagube mari la case și afaceri. . .

Vântul puternic a smuls acoperișul unui bloc de apartamente din via Trieste, literalmente zdrobit de tornadă, care s-a prăbușit, împreună cu diverse resturi, pe acoperișul unei case cu două etaje adiacente, care a suferit avarii grave.

Prăpăd în sudul Italiei. Un mort şi zeci de victime după o furtună comparabilă cu un uragan

Douăzeci și șapte de persoane strămutate

Din fericire, nu au fost răniți, dar au fost 27 de persoane strămutate, cele două clădiri au fost declarate nelocuibile. Municipiul și Serviciile Sociale au oferit imediat posibilități de locuire, activând cele două mini-hoteluri Corva și Tiezzo și posibilitatea de a ocupa două camere într-un hotel din apropiere, în special pentru o familie de români, mamă, tată și doi copii (unul în vârstă de 17 ani și unul în vârstă de 19 ani), a cărei locuință fusese avariată.

Familia, însă, alesese să se mute la niște rude și, în orice caz, să rămână în casa lor, în speranța că Primăria își va face datoria.

Dar până în prezent, nu s-a întâmplat, se plânge Caius Andrisoaia: «N-a venit nimeni, nu m-a ajutat nimeni, nici măcar să curăț molozul. Această zonă a devenit o groapă de gunoi deschisă.

Trebuie să avem grijă pe unde mergem, altfel riscăm să ne rănim sau ca niște plăci să cadă de sus.

Apa intră de pe acoperiș și coș, ambele distruse.

În acest moment nu pot acoperi și aprinderea șemineului ar fi periculoasă. Pentru a repara totul, ne-ar trebui 15-20 de mii de euro, pe care nu le avem.

Nu ne simțim protejați și nici măcar ascultați. Am fost și la Primărie, dar pentru mine nu există răspunsuri. Sper doar ca proprietarii clădirii să vină să facă curățenie, să îndepărteze materialul și resturile căzute odată cu vântul puternic”.

De ce nu a vrut să meargă la hotel, pentru o vreme desigur?

„Suntem 4 persoane și copiii mei sunt mari. Prefer să stau aici, fiecare are camera lui. Cer doar ca toată această dezordine să fie curățată, pentru a avea acces în siguranță și ajutor pentru acoperiș.”

Prăpăd în sudul Italiei. Un mort şi zeci de victime după o furtună comparabilă cu un uragan

Pagube semnificative

Pentru situație de urgență, pompierii au fost asistați de echipe din Cesena, Bologna, Reggio Emilia, Forlì, Torino și Cremona. În unele cartiere a avut loc o pană de curent, în timp ce pompierii și echipele municipale de protecție civilă lucraseră pentru a muta copacii, indicatoarele și indicatoarele rutiere doborâte de vântul puternic.

Chiar înainte de 1 august, Azzano și municipalitățile din zona Pordenone fuseseră deja îngenuncheate de o furtună violentă de grindină.

Pagubele au fost semnificative pentru locuințe și afaceri, avarii la acoperișurile depozitelor și halelor, găurite de grindină căzută, de mărimea mingilor de tenis.

În ceea ce privește cererea de despăgubire a pagubelor pentru evenimentele din 16 august, autoritățile Regionale afirmase că nu este garantată recunoașterea economică a pagubelor, iar eventualele resurse „vor veni prin Ministerul de resort”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
certifictul covid romania

Certificatul Covid încinge spiritele în România. Ce prevede controversatul proiect

vaccinare la chiuveta certificate false

Vaccinare „la chiuvetă”, cadre medicale reţinute. Cât costă un certificat FALS în România