Menu
in

Oraşele italiene cu cele mai rele condiţii pentru străini: „Economia teribilă, salariile mici”

Cele mai mari două orașe italiene au obținut notele minime în acest an într-un sondaj efectuat de rezidenți străini, care s-au plâns de perspectivele slabe de carieră, echilibrul dintre viața profesională și viața privată și transportul public.

Roma și Milano sunt cele mai proaste două orașe din lume în care să se mute străinii, conform celui mai recent Expat City Ranking al InterNations, un site de informații pentru oamenii care locuiesc în străinătate, scrie The Local.

Site-ul a cerut membrilor să evalueze mai mult de 25 de aspecte ale vieții urbane în străinătate, ceea ce a făcut ca Milano să ajungă pe locul 56 din 57 de orașe, iar Roma pe ultimul loc.

La celălalt capăt al clasamentului se afla Kuala Lumpa, ocupand primul loc, urmată de orașul-port spaniol Málaga și Dubai.

Roma a ajuns pe ultimul loc pentru al doilea an consecutiv pentru viața profesională urbană și s-a clasat pe ultimul loc în subcategoria Locuri de muncă și carieră.

60% dintre rezidenți sunt nemulțumiți de oportunitățile de carieră disponibile în capitala Italiei, comparativ cu o medie globală de 33% în celelalte orașe chestionate.

Patru orașe din Italia figurează printre cele mai poluate din Europa, Cremona este pe ”podium”

Mai puțin de jumătate (45 la sută) sunt îngrijorați de siguranța locului de muncă, comparativ cu o medie globală de 20 la sută și aproape o treime (27 la sută) care nu sunt mulţumiţi de programul de muncă, comparativ cu 16 la sută dintre rezidenții din toate celelalte orașe la un loc.

„Economia este teribilă, iar salariile sunt mici”, a declarat un britanic din Roma pentru InterNations.

Milano, oraş mult prea scump

În ciuda statutului său de capitală economică a Italiei, Milano se descurcă puțin mai bine decât Roma în arena locurilor de muncă, aproape jumătate (47 la sută) dintre rezidenți evaluând negativ oportunitățile de angajare din oraș, comparativ cu o medie globală de 33 la sută.

Milano este, de asemenea, văzută ca un loc deosebit de scump pentru a locui, cu locuințele considerate inaccesibile de 68% dintre locuitorii chestionați, față de 47% dintre locuitorii Romei și 39% la nivel global.

Costul total al vieții este considerat deosebit de ridicat în Milano, care se află pe locul 46 în această categorie. Roma, dimpotrivă, se situează pe un respectabil locul 20; deși mai puțin de jumătate (43 la sută) dintre rezidenți apreciază pozitiv costul vieții locale, față de 48 la sută la nivel global.

Singura zonă în care Milano se descurcă comparativ bine se referă la opțiunile locale de agrement, unde se situează ușor peste medie, cu 76 la sută dintre rezidenți acordând un rating pozitiv (față de 72 la sută la nivel global).

În Roma, locuitorilor le place clima caldă, cu 86 la sută evaluând pozitiv starea vremii.

Dar niciunul dintre orașe nu se descurcă bine când vine vorba de clasamentul general al fericirii, 55% dintre respondenții din Milano și 67% dintre cei din capitala Italiei spunând că sunt în general fericiți, comparativ cu o medie globală de 75%.

Și, ca și în anii precedenți, Roma obține scoruri deosebit de scăzute pentru sistemul său de transport public: jumătate (47 la sută) dintre rezidenții străini ai orașului sunt nemulțumiți de rețeaua de transport public, față de 20 la sută dintre cei care locuiesc în altă parte.

În general, Roma depășește Milano în ceea ce privește ușurința de a se stabili, locuințe, finanțe și costul local al vieții – dar Milano are scoruri mai mari la calitatea vieții.

Oraşul din Italia cu cele mai bune condiții de viață

Potrivit unui raport întocmit recent de ItaliaOggi și Universitatea La Sapienza din Roma, răspunsul este Parma, care a fost numită cea mai bună provincie din Italia pentru viabilitatea sa și gestionarea excelentă a pandemiei.

Urmează aproape de Parma în primele zece Trento, Bolzano, Bologna, Florența, Trieste, Verona, Pordenone și Monza și Brianza.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version