Menu
in

Îngrijitoare română la proces, a moștenit casa bătrânei pe care a îngrijit-o: „Eram ca mama și fiica, am fost singura care a îngrijit-o”

„Doamna Selene mi-a lăsat totul pentru că eu eram singura care avea grijă de ea”. Așa a declarat în sala de judecată Cornelia (cunoscută ca Elia), născută în România, în Italia de 17 ani (cetățean italian).

Femeia s-a apărat astfel de acuzația pentru care a ajuns la proces în calitate de inculpată: înșelarea unei persoane fără discernământ, adică a bătrânei pentru care a lucrat.

Acuzarea susține că îngrijitoarea ar fi extras bani din contul curent al bătrânei, a făcut-o pe bătrână să îi doneze casa și a încasat bani dintr-o poliță, potrivit Cremona Oggi.

Evenimentele au avut loc din 2014 până în 2017. În acei ani, îngrijitoarea, numită în testament ca unic moștenitor, ar fi retras o sumă de 100.000 de euro cu bancomatul femeii asistate.

Românca a fost reclamată de verii bătrânei moarte în 2019, la vârsta de 84 de ani. Aceștia au depus plângere că românca ar fi înșelat-o pe bătrâna ale cărei conturi le gestiona ea. Verii au remarcat lipsuri mult mai mari decât suma salariului angajatei și 15.000 de euro dintr-o poliță dispăruți din cont. În plus, românca a primit ca donație și casa bătrânei.

Dar doi notari și medicul de familie al bătrânei au depus mărturie că Selene, în afară de problemele de mers care au derivat din ischemie, a fost „lucidă”.

Ieri, 20 ianuarie 2021, a fost audiată Cornelia, apărată de avocatul Raffaella Buondonno. Ea a povestit că a ajuns să o îngrijească pe bătrână în în septembrie 2013 printr-o agenție. La început Cornelia a fost angajată în numele agenției, dar din decembrie 2014 a fost angajată direct de bătrână.

Înainte de sosirea ei, Selene (Nene, cum îi spuneau apropiații) a fost îngrijită de soțul verișoarei ei. „Se certaseră pe probleme de bani”, a spus îngrijitoarea.

„La început, Nene mi-a dat un salariu de 1.000 de euro, plus 200 de euro pentru sâmbătă seara când rămâneam să dorm. Apoi, de comun acord, m-am stabilit acolo permanent. Nene, care în 2012 a avut un accident vascular cerebral care i-a afectat brațul și piciorul drept, se temea să fie singură noaptea. Ca medicamente, lua un antidepresiv doar o dată pe zi și un somnifer seara. I le dădeam eu. Din martie 2014, am stat și duminica, în timp ce am luat concediu când a fost internată într-o unitate de reabilitare. S-a întâmplat o dată sau de două ori pe an ”.

Cornelia, care obținea un salariu de aproximativ 14.000 de euro pe an, avea grijă de toate: se îngrijea de Selene, avea grijă de casă, făcea mâncarea, curăța, călca și se ocupa de toată gestiunea financiară: „Mergeam la bancă și luam bani din contul său ”, a explicat inculpata.

„Am plătit curentul, gazele, apa, taxele pentru facilitățile de reabilitare, diferitele cheltuieli de beneficiență: în 2015, de exemplu, cu facturi înregistrate, plătise 750 de euro diferitelor organizații non-profit și adoptase două fete la distanță . Plățile le-am făcut întotdeauna eu. Bătrâna a ieșit foarte puțin din casă ”.

La bătrână veneau doi veri în vizit, o dată la două-trei luni. ”Erau vizite de curtoazie ”, a spus românca.

În 2014, Cornelia a fost numită moștenitoare universală de Selene. „Notarul a venit acasă și mi-a cerut cartea de identitate”, a reamintit inculpatul. „M-am întrebat de ce, apoi Nene mi-a explicat totul. Mi-a spus că sunt singura care are grijă de ea ”.

În ceea ce privește retragerile de bani, îngrijitoarea a explicat că bătrâna i-a dat împuternicire să folosească bancomatul pentru a lua bani din cont. „I-am scris împuternicirile și ea le-a semnat”, a spus Cornelia, care a primit ulterior și casa în dar, în timp ce bătrâna era încă în viață. „Nu am cerut niciodată nimic și niciodată nu am căutat nimic de la nimeni. Am plătit pentru înmormântare. Relația noastră a fost frumoasă, eram ca mama și fiica ”.

Procesul continuă la termenul din 24 martie, cu examinarea expertului și a consultanților tehnici.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version