Afacere de succes în Italia pentru Cristina Patratanu. Totul a început în 2006 când urma să devină pentru prima dată mamă. Dornică de o provocare și sătulă de munca de birou, a decis să își redirecționeze potențialul către arta bijuteriilor, creând astfel accesorii unice pentru fetița ei.
Considerând că orice haină poate fi înnobilată de o bijuterie, s-a înscris la un curs de perfecționare în croitorie. Au urmat, numeroase cursuri de tehnici esențiale de prelucrare a materialelor pentru bijuterii. Mai târziu, această pasiune pentru hand made a prins îndeletnicire, luând astfel naștere brandul Atypical Lab, o colecție de bijuterii din pietre semiprețioase, cristale Swarovski, textile , șnur si multă imaginație.
Șnurul este o metodă veche de prin anii 1600 folosită de francezi, în crearea bijuteriilor care necesită multă răbdare, dar si dexteritate. De când a descoperit această tehnică, Cristina o folosește aproape în toate creațiile sale.
Afacere de succes în Italia pentru Cristina Patratanu
”M-am născut în familia potrivită. Bunicul meu era croitor, iar pe bunica o vedeam mereu tricotând câte ceva. Le moștenesc această pasiune pentru lucru manual. Mi-am dorit să transmit originalitate prin creațiile mele. Să creez un univers al elegantei. Bijuterii rafinate pe care orice femeie să le aibă in colecția personală. Fiecare bijuterie este unică. O formă a gândurilor colorate. O fărâmă a lucrului manual realizat din suflet si dăruire. Încerc sa mă adaptez la cerințele clientelor. Sa creez ceva care sa bucure ochiul.
Mă inspir din natură, familie, orice îmi trezește emoții, gesturi de tandrețe pe care încerc sa le transpun in mici tablouri vii, demne de lăsat moștenire generațiilor viitoare” spune Cristina
Fără a neglija pretențiile clientului, Cristina are grijă mereu ca bijuteriile sa fie unice si cu bun gust
Orice dorință care-ți pare irealizabilă la prima vedere, Cristina o poate transforma în bijuterie în câteva ore de muncă minuțioasă si atenție la fiecare detaliu. Procesul de creație pornește de la o schiță desenată care prinde formă si viată odată cu emoțiile pe care le lasă mai apoi in povestea fiecărei bijuterii.
”Femeile au nevoie de a se simți unice, ieșite din tipar, sa aibă ceva in plus de normal. Un obiect exclusiv care sa exprime personalitatea fiecăruia. Mizez pe originalitate si calitatea materialelor. Nu-mi place sa creez bijuterii care solicită lucrări de serie. Nu creez bijuterii cu economie. Vreau ca orice femeie să se simtă prețioasă și unică, ne spune Cristina”.
Optimistă si încrezătoare
Cristina a reușit sa fie cunoscută și pe plan mondial, participând la două concursuri internaționale de mărgelit, unul este Fire Mountain Gems – cu o lucrare care se numea Wind of Spring , iar cel de-al doilea concurs unde a participat 3 ediții la rând, Battle of the Bead Smith.
Cea mai reușită si admirată creație a sa a fost Romantic Mood 2017. Aceste creații au fost realizate în nu mai puțin de o lună de muncă zilnică. În acest domeniu e foarte important să ai produse de calitate la vânzare. Colaborez cu două ateliere in domeniul realizării artizanale a bijuteriilor. M-am ocupat în găsirea celor mai buni distribuitori și verificarea calității a materialelor pentru a livra clienților ,cele mai bune produse. Nu fac rabat la calitate in favoarea prețului Am vrut sa creez o mica industrie făcută din pasiune si calitate. Dau o garanție pe viață a muncii mele.” ne spune Cristina .
Bijuteriile ei au fost plasate si în diverse magazine de rochii de mirese . Pentru ea succesul este locul în care ajungi dacă ai respect de sine și perseverență. Dacă vrei să faci din hand made un business trebuie să fii serios. Să iți lași imaginația și ideile să curgă fără limite. Bijuteriile făcute din inimă emană o energie care atrage clientul potrivit, la evenimentul potrivit. Creațiile ei expuse mai sus pot fi admirate pe rețelele de socializare.
Pentru cei interesați, Cristina mai realizează la comandă bijuterii personalizate, pandantive, brățări, cercei, coliere, ba chiar și accesorii pentru copii. Îi puteți admira și cumpăra bijuteriile pe Facebook, Instagram și pe site-ul care poartă numele brandului, AtypicalLab.
un articol de Emma Condurat
Mai citiți de același autor:
– Cadouri de poveste personalizate: un business de succes al unei tinere moldovence din Italia
– De la profesoară de italiană în România, la o afacere de succes în Italia. O poveste despre ambiție, curaj și determinare
– Pasiunea Danielei, îngrijitoare în Italia: “O pasiune îți poate ține mintea ocupată, iar viața de badantă nu este ușoară”
– Talentul extraordinar al unei românce din Italia: a pictat capela bizantină din Ostiglia, care datează din anii 1400