Actorul român Marius Bizău este în distribuția filmului „Squadra antimafia 7”, în care interpretează personajul negativ Keke. Însă înainte de a ajunge la seriale, a jucat în piese ale lui Shakespeare și Ionescu. Tgcom24 i-a luat un interviu.
L-am văzut în ”Squadra mobile” și în septembrie va fi în „Squadra antimafia 7”. Marius Bizău, român, dar deja italian prin adopție, este un actor versatil, care înainte de a trece la seriale a experimentat teatrul cu Shakespeare și Ionescu.
”Teatrul este artă cu A mare – spune la Tgcom24 -, însă televiziunea îți permite să plătești facturile. Să o fac pe răul? Îmi place pentru că este mai dificil să intri în rol fără judecăți morale”.
Născut în Transilvania acum 32 de ani (ziua sa de naștere e pe 21 august), Marius s-a mutat în Italia când era adolescent, lăsând în urmă o țară în haosul revoluției. Pasiunea pentru teatru a apărut foarte devreme. S-a înscris la Academia de Artă Dramatică Silvio D’Amico și apoi a sosit teatrul. Clasicii, dar și comedii strălucite precum ”Desculț în parc”. Apoi cinematografia și apoi televiziunea. Acum este unul dintre actorii emergenți cei mai ceruți.
După ce a fost răufăcătorul Darko Bradic, în ”Squadra Mobile”, Bizău revine într-un alt serial, tot în rol negativ. Va fi Marek Kekerovic zis și Keke, un criminal rus provenit din Kazahstan care a operat în Rusia, membru al clanului Vor’v’Zakone, care s-a îndreptat devenind un om de afaceri. Lui Marek îi place să se îmbrace bine, are un aer foarte serios dar în același timp docil și se mută în Sicilia unde în scurt timp va deveni asociat al afaceristului fără scrupule interpretat de Fabio Troiano. Un personaj imprevizibil, fals, în aparență calm dar capabil să ucidă.
Ce îți place la personajul tău din „Squadra antimafia 7”?
«Este un personaj plin de contraste, de nuanțe. Latura sa obscură are o logică și o etică, cu persoana mea are în comun faptul că ambii suntem străini într-o țară care nu e a noastră».
Te aleg deseori pentru rolul negativ. Cum te simți în această postură?
«Îmi place mult să interpretez rolurile celor răi fiindcă nu e ușor să-i personifici fără a-i judeca. Meseria mea este aceea de a da viață cuvintelor așa cum au fost scrise».
Dacă permite regizorul, tinzi să personalizezi un personaj sau preferi să urmezi indicațiile scenariului și regizorului?
«Cred că este fundamental să personalizezi personajele pe care le interpretezi. La început, după diferite lecturări ale scenariului, apar imagini care apoi vor deveni acțiuni, acestea îmi dau ideea personajului. Apoi prezint propunerea mea regizorului încercând să nu rămân lipit de ideile mele ci gata să-i urmez indicațiile».
«Îmi plac toate genurile, fiecare lucru mă face să descopăr lucruri diferite înăuntrul meu. Prefer tragediile shakespeariene».
Mai bine teatrul sau televiziunea?
«Televiziunea pentru plata facturilor, teatrul pentru artă».
Ce îți amintești despre anii revoluției române?
«Eram foarte tânăr și totuși îmi amintesc totul, sunetul focurilor de armă și al proiectilelor, moartea și plânsetele poporului român la finalul luptelor».
Cum s-a născut pasiunea pentru teatru?
«Eram la liceu în ultimul an când profesorul meu de franceză m-a trimis la un atelier teatral. Am început din întâmplare sau pentru că viața a decis astfel».
Ce visuri ai?
«Să continui să fac ceea ce fac, să interpretez, la maximul potențialităților mele și să pun arta mea în slujba celorlalți».
(sursa: Tgcom24)