A crezut că furând banii din Italia și investindu-i în România, scapă. Dar iată că Justiția italiană a obținut sechestru pe averea din România a inculpatei. Tribunalul din Tulcea autorizează “înghețarea” terenurilor și acțiunilor deținute de Anca Egorov, condamnată în Italia la 5 ani și jumătate pentru fraudă. Fosta îngrijitoare Anca Egorov a fost condamnată la 5 ani și jumătate de închisoare pentru delapidarea averii Giuseppinei, o văduvă italiană în vârstă de 80 de ani, pe care a mutat-o în România și a lăsat-o fără resurse. Acum justiția română, la cererea justiției italiene, a pus sechestru pe averea lui Egorov.
► Badanta escroacă Anca Egorov ar fi implicată și în alt caz de înșelăciune în Italia
Mai multe speranțe de a-și recupera paguba pentru Giuseppina, femeia de optzeci de ani din Castagnole Lanze a cărei îngrijitoare îi fraudase bunurile, lăsând-o fără economii și datorii după ce a dus-o să locuiască în România timp de opt ani (mai întâi într-o casă ilegală de bătrâni și apoi la mama ei).
Anca Egorov, îngrijitoarea, de origine română, a fost condamnată în primă instanță de către instanța Asti la 5 ani și jumătate de închisoare pe lângă plata unei sume provizorii imediat executorii de 300 de mii de euro în favoarea Giuseppinei. Mai fusese dispusă sechestrul asigurător al celor aproximativ 13 mii de euro deja sechestrați la momentul arestării, împreună cu nuda proprietate asupra proprietăților pe care le deține deja.
Fosta îngrijitoare se află în prezent în arest la domiciliu la Costigliole iar procurorul procesului, Davide Greco, a solicitat și obținut un ordin european de sechestru pentru a „vâna” investițiile inculpatei pentru a garanta despăgubiri viitoare bătrânei de la care acesta furase totul. Și a obținut sechestrul.
Zilele trecute, Tribunalul municipiului Tulcea, orașul în care s-a născut Egorov și unde locuiește și acum familia ei (și unde a locuit de opt ani bătrâna din Castagnole Lanze), a autorizat sechestrul a ceea ce era înscris pe numele fostei îngrijitoare. În România, au fost găsite trei loturi de teren cu clădiri și un pachet de aproximativ 400 de acțiuni ale companiei Petrom.
Autoritatea judiciară română vorbește despre „înghețarea” acestor bunuri până la încheierea procedurii judiciare în Italia. Printre acuzațiile aduse lui Egorov s-a numărat și cea de auto-spălare de bani (pentru că a folosit o parte din economiile bătrânei ca plată pentru un magazin de tutun din Santo Stefano Belbo) care este inclusă pe lista infracțiunilor pentru care s-a pus sechestru în favoarea altui stat european.
Apărătorul lui Egorov a depus deja apel și se așteaptă termenul, scrie La Nuova Provincia.