Poliţiştii români sunt sătui de modul de operare de tip “maradonist” – adică bazat pe “iuţeala de mână şi nebăgarea de seamă” – dar italienii nu prea au auzit de aşa ceva. Este o înşelăciune prin care un individ solicită, de exemplu, să i se schimbe banii, din bancnote mari în mai mărunţi. La un moment dat „se răzgândeşte”, îşi cere banii înapoi, iar la înapoierea celor primiti de la cel care i-a schimbat, „trage” mai bine de jumătate din sumă.
Cel care a pus în practică jocul, în timp ce colegul său încerca să-l distragă pe celălalt angajat, a fost Radu Ciucă, care s-a apropiat de comerciant propunându-i schimbul: 100 de bancnote de 5 euro, pentru câteva de 100 şi 200 de euro. În mod intenţionat, îi dă 490, în loc de 500. Comerciantul îşi dă seama, îi spune că lipsesc 10 euro şi escrocul ia din nou banii pentru a-i număra. Tinând teancul de bani în palmă se pune pe numărat, dă dreptate comerciantului; apoi îi dă din nou teancul de bani, dar mai întâi, cu o mişcare fulgerătoare prinde cu două degete mai multe bancnote de 5 euro (un total de 300 de euro), pe care le ascunde în pumn şi le bagă în buzunar, prefăcându-se că este în căutarea celor 10 euro care lipsesc.
La final, bagă mâna în celălalt buzunar, scoate 10 euro şi îi dă comerciantului. Cei doi salută şi pleacă. Dându-şi seama imediat de banii lipsă, comerciantul fuge afară şi reuşeşte să vadă numărul de înmatriculare al maşinii lor, un Opel Astra, alertează serviciul 112 al carabinierilor care îi opresc pe cei doi la ieşirea dintr-o bancă din Ventimiglia, unde se duseseră pentru a schimba din nou în bancnote de 5 euro bancnotele de 100 şi 200 euro provenite din înşelătorie.