Menu
in

O farfurie cu paste? „Costa 17 mii de euro”: menajera româncă judecată pentru înșelarea unei persoane fără discernământ

Peste două milioane de euro au dispărut din conturile bărbatului, un antreprenor bogat din Tradate. Locuințe, transferuri bancare și polite de asigurare. Psihiatrul în sala de judecată: „Nu avea autonomie evaluativă”. Menajera româncă este acuzată că a profitat de lipsa de discernământ a bătrânului și a sustras peste 2 milioane de euro din averea acestuia.

Menajera româncă este acuzată

«Cât costă o farfurie de spaghete cu creveți? „17 mii de euro”. Și un rezervor plin de benzină? „2 mii”.» Acestea au fost răspunsurile la întrebările unui psihiatru expert însărcinat cu evaluarea abilităților cognitive ale unui pacient bătrân și bogat din Tradate (Varese, Lombardia). Este clar că în fața unui astfel de context, judecătorii doresc să clarifice suma considerabilă de bani care a ieșit. din conturile întreprinzătorului, acum decedat, și pentru care apar în calitate de părți civile copiii moștenitori, scrie Varese News.

Infracțiunea în cauză este „ eludarea unei persoane fără discernământ”, iar inculpată este o femeie de origine română, în vârstă de 47 de ani, căsătorită cu copii, acuzată că și-a însuşit mai multe sume de bani prin numerar, cecuri, transferuri bancare şi transferuri de bani, proprietăți imobiliare, inclusiv o casă achiziționată în România și înregistrată pe numele întreprinzătorului după cumpărare ca „imobil de vânătoare”.

Româncă acuzată de șantaj și delapidare: și-a înșelat soțul italian cu 110.000 de euro și a fugit

Fiul a observat lipsuri importante

Menajera româncă este acuzată – Cercetările au început când bărbatul, grav bolnav, a fost plasat sub tutelă. Inițial, timp de câteva luni în 2020, unul dintre cei doi fii (care a depus acum mărturie) a jucat acest rol, apoi administrația de sprijin a fost încredințată de judecător unui avocat.

« Ei bine, în acea perioadă, când am început să fac bilanțul bunurilor tatălui meu, am observat neajunsuri importante: transferuri bancare de 40, 50 de mii de euro adresate lucrătoarei casnice angajate să îngrijească locuința (bani în afara compensației convenite pentru serviciu), donații vaste în folosul oamenilor de origine română despre care nu auzisem niciodată în valoare totală de 180 mii euro, retrageri continue, chiar și de la 15-20 mii euro pe lună pentru un total de 650 mii euro în perioada de câțiva ani, din 2015 până în 2020. Apoi o poliță de asigurare de 500 de mii de euro pe numele acuzatului și încheiată la Banca Popolare di Bergamo”.

Este povestea fiului bărbatului, întreruptă de mai multe pauze dictate de emoția amintirii tatălui său, a acelei figuri văzute ca exemplu de urmașii săi și chiar de fosta soție cu care bărbatul locuise din 1963, data căsătoriei, până în 2002, când cei doi s-au despărțit fără o separare formală. De altfel, celălalt membru de familie al bărbatului, audiat ca martor în cadrul procesului desfășurat marți dimineața în fața judecătorului unic, a fost doamna, în vârstă de 84 de ani, cu un discurs foarte precis în reconstituirea vicisitudinilor care au dus la proces, pe care cu mâna și-a dat osteneala să reconstruiască, cu creion și caiet, cifre, date și numere ale acelor bani dispăruți.

Italian de 70 de ani, înșelat de o româncă de 28 de ani: „I-am dat peste 700 de mii de euro și a dispărut”

Menajera româncă este acuzată – „Eu am găsit-o”

„Și când mă gândesc că eu am găsit-o pe inculpată pentru soțul meu. Ne îndeplinisem visul vieții cu sacrificii enorme, adică să ne creăm propria companie cu datorii și sacrificii. Și așa a fost. Dar la un moment dat lucrurile nu au mers bine între noi și am decis să ne despărțim, locuind în două case diferite și continuând să lucrăm la afacerea familiei. Apoi s-a îndrăgostit de o altă femeie, o persoană bună, trebuie să spun, s-au iubit. În 2000, o problemă gravă de sănătate l-a slăbit grav pe soțul meu, avea nevoie de o mână de ajutor. Și de fapt, atunci a sosit ea.”

Potrivit fostei soții a antreprenorului de circuit, menajera româncă în vârstă de 47 de ani (inculpată și deci nevinovată până la proba vinovăției) ar fi exploatat slăbiciunea pe care proprietarul casei o avea pentru ea, pentru lucrătoarea casnică , o relație care nu s-ar fi terminat cu aceea între angajat și angajator, dar s-ar fi mers mult mai departe. O afecțiune care a costat scump: lipsurile din averea bătrânului au ajuns la 2,3 milioane de euro.

Psihiatrul: Nu avea discernământ

Un medic psihiatru care l-a vizitat pe bătrân în urmă cu patru ani, obținând răspunsurile absurde pe care le-a dat bărbatul (mergând cu mult dincolo de clasicul schimb de euro pe lire) care a manifestat o «absență a autonomiei evaluative» în ceea ce se întâmplă în jurul său. Când copiii și-au dat seama ce se întâmplă cu tatăl lor, au tras un semnal de alarmă și au depus plângere. Următoarea audiere este programată pentru 21 mai, cu audierea altor martori.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version